Categorieën
Niet gecategoriseerd

13 mei 2022, vrijdag lieverds, de 13de!

Kheb er nooit in geloofd maar vandaag pas ik toch maar wat beter op. Net als onder trappen doorlopen of zwarte katten, het heeft me nooit geboeid, maar vandaag….

De cijfertjes van het cbs zijn gepubliceerd. De oversterfte is voorbij! Joepie! Maandenlang zitten we met oversterfte, maar op vrijdag de 13de issie voorbij. Tis dat ik niet zoveel heb met symboliek maar je zou er iets achter kunnen zoeken.

Nou dat doe ik ook! Vertrouw het voor geen meter. Niets is zo manipuleerbaar als statistieken. Ik ga ervan uit dat ze de afgelopen 2 weken een nieuwe rekenmethode hebben geïntroduceerd. Een nieuwe definitie van dood hebben verzonnen. Ik kan me voorstellen dat je niet helemaal dood bent als je iets laat transplanteren. Of dat kids onder een bepaalde leeftijd niet mee worden geteld. Wat het ook is, het klopt voor geen meter.

Wat mooi is om te zien is dat er in week 16 71 mensen zijn opgestaan uit de dood. Das lang niet voorgekomen! De afgelopen 2 jaar waren ze er meestal een paar vergeten. Ik vind het nogal wat, 71 mensen die twee weken geleden nog dood waren lopen nu weer vrolijk rond. Laten we hopen dat ze een beetje oppassen vandaag. Tis vrijdag, de 13de…

Cijfertjes van 2 weken geleden
Deze week

2 reacties op “13 mei 2022, vrijdag lieverds, de 13de!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *