Categorieën
Niet gecategoriseerd

12 mei 2022, heb gisteren het cbs maar ff gebeld kids.

Met de vraag of er in week 17 geen overledenen te betreuren zijn aangezien deze week niet vermeld is in de cijfers. De eerste mevrouw die ik aan de lijn kreeg verwees mij door naar een ander nummer, of ik kon een e-mail sturen, zei ze. Dat laatste leek mij niet zo’n goed idee, voor je het weet gaat zo’n mailtje een eigen leven leiden. Ik belde met het door haar gegeven nummer en kreeg een andere lieve, behulpzame vrouw aan de lijn. Of ik even doorverbonden kon worden met de afdeling “doden per week”, vroeg ik haar, of zijn ze op vakantie? Dat laatste was niet het geval maar doorverbinden kon ze niet. Of ik mijn tel achter wilde laten dan zocht zij het wel even uit en belde ze me later terug, e-mail kon ook🤠

Er werken bij het cbs meer dan 2000 mensen. Das een hoop! Een bedrijf waar 2000 mensen werken is een groot bedrijf. Het is een zogenaamd ‘zelfstandig bestuursorgaan’, maar moet wel opdrachten van de minister van EZ accepteren. Ff recapituleren, 2000 mensen die gemiddeld €3500 per maand verdienen, dus das minimaal 7 miljoen per maand aan belastingcenten, maar ik mag als burger niet met de afdeling ‘doden per week’ bellen.

Een paar uur later belde ze me terug met een sombere mededeling, ook in week 17 zijn er mensen overleden. Alleen waren die 2000 medewerkers van het cbs er niet aan toegekomen uit te rekenen hoeveel precies, maar aanstaande vrijdag komt er een update, zei ze blij. Honderden vragen stroomden bij me binnen, hoe bedoelt u ‘er niet aan toegekomen?’ Dat is toch hun werk? Daar maakt minister ? (Is er iemand die weet wie de minister van EZ is? Kheb het ff opgezocht, Micky, Micky is onze minister van EZ🤠, daar moet ik nog een x een column over schrijven) 7 miljoen eurootjes per maand voor over! Maar de lieve dame van het cbs die ons ‘gewone burgers’ niet mag doorverbinden met door ‘gewone burgers’ betaalde werknemers van het cbs, had het druk. Ze moest uit gaan zoeken, voor een andere ‘gewone burger’, hoeveel kinderen er nou precies bij hun ouders zijn weggehaald vanwege de toeslagen affaire.

Ik vroeg haar of zij het niet gek vond dat er zomaar een week wordt overgeslagen door een punctuele, ambtelijke, organisatie als het cbs. Letterlijk zei ze: “Dat weet ik niet hoor, daar bemoei ik me niet mee.”

Er werken 1 miljoen mensen bij het rijk. 1 miljoen ambtenaren die zich er niet mee bemoeien. 1 miljoen x €3500. 1 miljoen mensen die het niet weten. Mickey verdient geen €3500, die doet iets meer. Zou zij het weten? Zou zij zich er mee bemoeien? Zou het haar een fuck interesseren hoeveel doden er zijn per week? De kinderen? Inflatie? Huig Plug? Grrrrrrrrr…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *