Categorieën
Niet gecategoriseerd

6 mei 2022, het cbs laat het afweten vandaag kids.

Iedere donderdag op vrijdagnacht om 02.00 updaten ze hun lijstje maar vandaag niet. Nu zijn er wat problemen. Het schijnt dat het cbs de oversterfte in maart, en begin april, enigszins heeft weggemoffeld. Misschien dat dat de reden is dat er nu geen nieuwe cijfertjes zijn? Volgens hen kwam dat door een “technische” fout, wie had dat verwacht? Dat er gesjoemeld wordt met de doden.

Eigenlijk is er al oversterfte sinds vorig jaar maart/april. Onder kwetsbare groepen en mensen onder de 55 zijn, het hele jaar al, meer doden te betreuren dan normaal. Ondertussen heeft de who kond gedaan dat Corona 14,9 miljoen slachtoffers heeft gemaakt, 14,9 miljoen op bijna 8 miljard, hoeveel % is dat? 14,9 miljoen in 2 jaar? Is het gek dat ik het niet snap?

Het zijn gewone ambtenaren die bij het cbs werken, eerzame burgers met kids en lieve ouders. Tis nog wat vroeg maar de eerste cbs’r zal op dit moment ongeveer wakker worden naast zijn lieve vrouw die hij rustig laat slapen. Hij zet wat koffie en smeert een boterham. Geniet even van de rust van deze grijze ochtend en springt dan onder de douche. Een gewone Nederlander, die er niets aan kan doen.

Waarom is het zo moeilijk voor ons om te beseffen dat wij de enige zijn die er wat aan kunnen doen? Dat als wij het niet doen niemand het doet. Pfff daar ga ik weer, voor je het weet schrijf ik hier, voor de zoveelste x, op dat mensen nou eenmaal te bang zijn te verliezen wat ze denken te hebben… Ik val in herhalingen…

Samen houden we het systeem in stand. Of je nu bij het cbs werkt, treinmachinist bent of bankmedewerker. Afhankelijk gemaakt van geld zijn we bereid weg te kijken, onszelf te verloochenen. Voor de haan driemaal kraait, er is niets nieuws onder de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *