Categorieën
Niet gecategoriseerd

30 april 2022, wat is het toch lastig lieverds.

Nou lastig is niet echt het woord, het is ondoenlijk. De zin die ik het vaakst krijg te horen is: “Daar kan je toch niets aan doen.” En dat geloof ik dus niet! Er niets aan doen is inderdaad een optie, maar dat je er niets aan kan doen is pure onzin, als wij het niet kunnen wie dan wel?

https://youtu.be/j3j41WCt7To

Het is wel veel makkelijker om er niets aan te doen en te hopen dat het jouw tijd wel zal duren dat begrijp ik ook wel! En ik snap heel goed dat je niet wil horen dat we er wel wat aan kunnen doen terwijl je je hele leven eraan hebt meegewerkt omdat je er toch niets aan kan doen. Want we weten het allemaal, wij zijn de enigen die er wat aan kunnen doen! We moeten het alleen doen.

https://youtu.be/j3j41WCt7To

Er is niet veel tijd meer. We weten allemaal dat we in een transitie fase zitten. Gelovigen hoor ik over Jezus die terug komt op aarde om ons te redden. Das makkelijk want dan hoef je er zelf niets aan te doen! Lekker doorgaan met waar je mee bezig bent totdat hij je komt halen omdat je er niets hebt gedaan. Zou het zo makkelijk zijn?

https://youtu.be/j3j41WCt7To

In het Evangelie van Thomas ben ik nu bij logica 10. Het is een hele korte. Zodra ik mijn stukkie afheb ga ik er een vlogje over maken. Ik ben er gisterenavond niet aan toegekomen, te moe…

https://youtu.be/j3j41WCt7To

Jezus heeft gezegd: Ik heb vuur op de wereld geworpen en nu behoed ik het tot het oplaait. That’s it. Das de hele logica. Nu zie ik meteen de honderdduizenden slachtoffers voor me die in zijn naam op de brandstapels zijn beland. Heeft Jezus met het vuur, wat hij op de wereld heeft geworpen, de vele gruwelijke oorlogen bedoelt die we sinds zijn dood hebben gevoerd? Zijn woord werd met vuur en zwaard verdedigt, bedoelt hij dat met het behoeden van het vuur?

https://youtu.be/j3j41WCt7To

Hier in mijn kleine lullige wereldje voel ik een vuur in mij oplaaien. Een vuur zo groot dat het niet te stoppen is. Als iemand er wat aan kan doen kids, ben ik het wel…

https://youtu.be/j3j41WCt7To

https://youtu.be/j3j41WCt7To

Één reactie op “30 april 2022, wat is het toch lastig lieverds.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *