Categorieën
Niet gecategoriseerd

19 april 2022, yuval noah harari, hebben jullie wel eens van hem gehoord kids?

Dit is 1 van zijn uitspraken, ik hoor graag of jullie het er mee eens zijn: ‘Mensen willen fuseren met de dataflow, want als je deel uitmaakt van de dataflow, maak je deel uit van iets veel groters dan jezelf.’

https://youtu.be/OFexQQW2p2Y

Naast een linkje naar mijn eigen gebrabbel zet ik hieronder een videootje waarin je yuval hoort praten over hoe we de controle over de mens niet meer van buitenaf gaan regelen, via camera’s, drones en afluisteren maar door chips in mensen te plaatsen en ze aan te sluiten op het www. Wat een gek, wat een ongelooflijk gestoorde mafkees, het probleem is alleen dat hij 1 van de belangrijkste adviseurs is van onze huidige machthebbers.

https://youtu.be/OFexQQW2p2Y

Wat een nog veel groter probleem is, is dat ze jullie, de jeugd, al zover hebben dat velen van jullie het inderdaad zien als iets geweldigs! Waar ik alleen maar gevaren zie zien jongeren kansen in het deel uitmaken van iets groters dan jezelf. Ik zie het bij jullie, mijn eigen kids.

https://youtu.be/OFexQQW2p2Y

Gisteren heb ik een tijdje aan de slootkant gezeten. Met een stok heb ik de grond in die sloot een beetje omgewoeld. Zoekend naar leven. Op zoek naar de salamanders, kikkers en larven, waar ik vroeger uren mee aan het spelen was. Dagen bracht ik door met het vangen van alles wat leefde in en om de sloten, meren en uiterwaarden rondom ons dorp. Tijdens het spelen voelde ik me onderdeel van iets groters, ik was onderdeel van het leven om mij heen.

https://youtu.be/OFexQQW2p2Y

Ik besef me dat jullie dat niet hebben meegemaakt. Dat jullie dat nooit hebben gevoeld. 24×7 kindertelevisie, walkman’s, videogames, playstation en nu de metaverse zijn de vervangers van salamanders, kikkers en natte voeten halen. Daarnaast! Er zit ook geen leven meer in de sloten… Salamanders, kikkers en ander leven zijn verdwenen. Niets leeft er meer, roestbruin stilstaand water, het stinkt ook een beetje kwam ik achter. Een metaalachtig chemisch luchtje. Niet de geur die ik mij van vroeger herinner.

https://youtu.be/OFexQQW2p2Y

Ongelooflijk dat we het zover hebben laten komen. Dat we zover verwijderd zijn van het echte leven. Ach ik heb het zelf laten gebeuren, er zelfs aan meegewerkt! Maar ik geloof echt dat het nog niet te laat is. Dat we het tij nog enigszins kunnen keren. Omdat we allang onderdeel zijn van iets groters dan onszelf.

https://youtu.be/OFexQQW2p2Y

3 reacties op “19 april 2022, yuval noah harari, hebben jullie wel eens van hem gehoord kids?”

De filmpjes van de afgelopen dagen bekeken. Fijn dat je zo geïnspireerd bent door Thomas. Benieuwd naar je behandeling van de logia. Wij zijn er al een paar jaar mee bezig. Het zou leuk zijn als je kijkersaantal gaat stijgen. Wij merken zelf, dat er nog niet veel animo lijkt te zijn voor deze vorm van spiritualiteit. Ik heb vooral op Twitter veel gedeeld. Benieuwd naar wat je van het artikel vindt wat mijn lief naar je heeft gestuurd. Fijne avond. Rogier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *