Categorieën
Niet gecategoriseerd

13 april 2022, ietsje later kids, sorry.

Alles en iedereen is hier ziek… En wie loopt er te sjouwen met paracetamol, joodse penicilline en beschuitjes? Tuurlijk de onverzekerde, niet gevaxxte, nog steeds gewonde, te harige paljas. Maar met liefde hoor! Tis toch leuk al die blaffende, verhitte, koortsige koppies om je heen.

Kheb groot nieuws! In mei vorig jaar heb ik aan die dikke van het rivm gevraagd of hij mij uit zijn systeem wil halen. En wat denk je! Gisteren ontving ik het besluit via de mail, het is zover, hij heeft mijn verzoek gehonoreerd. Koertje Krouwel staat niet meer geregistreerd als gevaxt of ongevaxt, koertje staat er gewoon niet meer in. Of dat verstandig is? Who cares!!! The universe is my bodyguard, A new dawn is upon us….

Mijn plannetje krijgt steeds meer inhoud. Het heeft alleen zoveel impact op mijn leven. Het gaat betekenen dat ik dus echt afscheid moet gaan nemen van een 24×7 werkende iPhone. Dat ding leid gewoon teveel af, dat besef ik me elke dag. Er is altijd wel een berichtje, een videootje, een belangrijk artikel of Breaking News wat ogenschijnlijk belangrijk genoeg is om je beperkte tijd op te eisen. Als ik mijzelf wil losmaken van de gekte om me heen en wil ontdekken wat er in mij gebeurt dan heb ik helemaal niets aan die informatie das een ding wat zeker is. Maar man wat zie ik er tegenop, ik was 1 van de eerste met een blackberry, dat ding hangt al ruim 22 jaar aan mijn oor. Slokt al die tijd al mijn aandacht en energie op, waar moet ik die gaan laten straks? Kan ik wel zonder al die info?

Nou dat laatste ben ik wel van overtuigd! Van welke kant je het ook bekijkt het draait allemaal om angst. Die angst niet meer 24×7 tot mij nemen, maar meer gedoseerd, kan niets anders dan positiviteit opleveren. En de tijd die overblijft dan steken in onderzoek. Op zoek naar de bron! Naar dat ene kleine momentje wat ik ooit ervaarde toen ik een jaar of 14 was, in het dorpshuis van Dodewaard, tijdens een gospelconcert. Dat moment was er niet voor niets dat besef ik me steeds meer.

Vandaag maar eens langs de telefoonwinkel, zal wel weer een lijdensweg zijn om zo’n abonnement te veranderen. Er ligt al een oude Nokia klaar om de iPhone te vervangen. Ik blijf zeker mijn stukkies schrijven, zal er alleen meer moeite voor moeten doen. Vrijdag lijkt mij het moment voor mijn nieuwe smartphoneloze leven. Heb ik er de ballen voor? Man, wat vind ik het eng…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *