Categorieën
Niet gecategoriseerd

9 april 2022, is het gek dat hugoootje een beetje boos is lieverds?

Dat hij vind dat hij niet heus bejegend wordt? Voor zijn gevoel kon hij niet anders. De keuzes die hij heeft gemaakt moeten wij respecteren, wantrouwen en twijfels over zijn integriteit zijn een kwalijke zaak. Dat je af en toe moet heulen met de vijand om te zorgen dat ze niet naar buiten pissen, om te zorgen dat je er zelf goed uitziet, dat hoort er nou eenmaal bij. Dat moeten we respecteren, het zijn zijn keuzes, tenslotte.

Ik krijg het vaak te horen, dat moet je maar respecteren. Of, dat is jouw mening, en die respecteer ik maar respecteer dan ook mijn mening. We hebben er allemaal last van, het zit in het systeem! Van jongs af aan leren we dat je op moet komen voor je “Eige”. Dat je uit moet komen voor je mening, dat je het verdiend om gehoord te worden of gewoon dat je het verdiend…

Iemand aanspreken op zijn of haar gedrag is “not done”. Dat doe je gewoon niet! Voorbeelden te over, of het nu gaat over al die b-sterretjes, onze politici, omt leden, strijders of lichtprofeten ze hebben allemaal ‘recht’ op hun eigen mening, en die moet ik respecteren. Die moet de hele wereld respecteren want daar hebben we recht op.

Zelf heb ik dus ook een hele eigen mening. Die mening zorgt dat ik zit waar ik nu zit, een veel te harige, onverzekerde, niet gevaxxte, gewonde, zieke levensgenieter die midden in de nacht de slaap niet kan vatten omdat hij vind dat hij nergens recht op heeft, vind dat hij niets verdiend.

Mijn mening sluit mij steeds verder uit van deze samenleving. Voor mij voelt het zo raar nu een winkel of restaurant binnen te lopen waar ik een paar maanden geleden niet in mocht vanwege het niet dragen van een mondvod of het ontbreken van een coronapas. Dat ik dan een gezellig praatje moet gaan maken met die mensen. Dat lukt me niet. Tis alsof ik dat eerder heb meegemaakt, tientallen jaren geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *