Categorieën
Geen categorie

17 november 2021, it giet oan, lieverds!

Wat denken jullie ervan als je straks een stukkie kaas bij ons kan komen halen? Jonge kaas, ouwe kaas, fenegriek kaas, komijnekaas en ik zit stiekem een beetje te denken over schimmelkaas, hmmmmm…

Maar ook yoghurt, boter, kefir en eeeehhhh zelf verzonnen kaas! Het moet ons toch lukken een kaas te gaan maken die er nog niet is. Met een ingrediënt waarvan je denkt, ‘gaat dat lekker worden?’ En ja dan is het nog lekker ook. Die moeten we nog wel verzinnen.

Maar das 1 van de dingetjes waar ik nooit genoeg van krijg, iets verzinnen. Al maanden ben ik aan het nadenken wat je nou kan doen om in de meest chaotische tijd, ooit op deze wereld ontstaan, iets nuttige te doen. Ik weet het ziet er nog steeds naar uit dat het crescendo gaat met onze economie, ik las zelfs dat we moeten oppassen dat tie niet oververhit raakt! Maar das allemaal pantomime. BS gecreëerd door boosaardige poppenspelers met megalomane trekjes. Niets van aantrekken dus maar je eigen plan trekken. Wij gaan kaas maken! En yoghurt, kefir….

Kheb ook nagedacht over bier maken, of jenever! Of groenten in potjes stoppen en ze dan bewaren. Brood bakken dat lijkt me ook geweldig! Maar dan moet er eerst een houtgestookte oven komen. Het is kaas geworden omdat ze in Fryslan heul veul melk hebben en dat komt goed uit als je kaas wil maken. Das een puntje om op te letten als jezelf zit te piekeren over een carrière switch. Zoek iets wat je kan doen wat genoeg voor handen is en niet te duur. Iets wat je kan verwerken zoals graan, melk, wol, hout of leer waar je iets van kan maken waar anderen heul veul plezier van gaan hebben. Waar je anderen echt gelukkig mee kan maken. En waar jezelf gelukkig van wordt.

Wij gaan dat met kaas doen! Lekkere kaas, we hebben er zoveel zin an! Vanaf volgende week kunnen we aan de slag. Naast een stukkie bij het wakker worden kunnen jullie straks een stukkie kaas komen halen. Kaas uit Fryslan met melk van onze boerenbuur. Oooo wat lekker!!!

5 reacties op “17 november 2021, it giet oan, lieverds!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *