Categorieën
Geen categorie

27 oktober 2021, nu kan je wel iets beter weten dan een ander kids, maar wat heeft het voor zin?

Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen. En als je geen gelijk krijgt terwijl je gelijk hebt wat doe je dan? In mijn geval betekent dat meestal dat ik boos wordt, helaas. Dat heeft namelijk zo weinig zin. Je zou zeggen dat ik dat, na 53 jaar, dan wel zou afleren maar niets is minder waar.

Ik ga het er nog een x over hebben, mondvodden! Ze komen weer terug… In mijn ogen een No-brainer als het gaat om gezondheid. Vooral voor kinderen. Kinderen gebruiken 2 tot 3 x zoveel zuurstof als een een oude man als ik. Hun rode bloedlichaampjes werken zich te pletter om de bouwstenen voor groei, ontwikkeling en opbouw in goede banen te leiden. Hier barrières voor aanleggen is niet gezond, om niet te zeggen dat is zeer ongezond. Ook als ze het doen voor een ander, het blijft ongezond.

Als ik dan een, 6 jarig, kind zie lopen met zo’n ding op, naast haar gemuilkorfde moeder dan gaat bij mij het licht uit. Ik begrijp dat meisje, ze wil op haar moeder lijken. Ze wil meedoen met wat ze om zich heen ziet. Maar hoe komt het dat zo’n moeder zich zo snel heeft laten overtuigen iets te doen waarvan het nut overduidelijk niet is aan te tonen maar de nadelen wel?

Omdat we schapen zijn. Tis nou eenmaal zo. Onderstaand filmpje laat het weer eens overduidelijk zien. En ik moet leren me daar niets van aan te trekken. Ik moet gaan bouwen, samen met jullie! Want wat mij zorgen baart is hoe we voor elkaar gaan zorgen. Mag je als wappie nog naar een ziekenhuis? Wil je wel naar een ziekenhuis? Je komt er vanwege een gebroken teen maar voor je het weet lig je in coma, op het IC, met een slang in je strot omdat je positief getest bent.

Zijn er huisartsen die het ook anders willen? Kennen jullie er een 1? Tandartsen? Chirurgen? Die moeten er toch wel zijn? Is het niet leuk om niet meer, alleen, te gaan demonstreren, maar na te gaan denken over hoe we een alternatief kunnen opzetten? Ik ben vast niet de eerste die hier over nadenkt. Dat moeten we toch wel van de grond kunnen trekken?

4 reacties op “27 oktober 2021, nu kan je wel iets beter weten dan een ander kids, maar wat heeft het voor zin?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *