Categorieën
Geen categorie

16 september 2021, we zijn gisteren officieel uitgeroepen tot paria’s van de samenleving kids!

Wij, de niet-gevaxxten, gaan zorgen voor een ramp als we ons niet schikken naar het narratief. Das duidelijke taal, hugootje is er helemaal klaar mee, ik ook gelukkig.

Nu kan je, als wappie, op 2 manieren reageren op zo’n boodschap, je kan boos worden of juist heel blij, ik ga voor het laatste. Je wil tenslotte niet geassocieerd worden met die club in Den Haag. Criminelen zijn het die mensen bewust buitensluiten, die mensen achterlaten in oorlogsgebieden, die mensen verstikken met toeslagen-affaires, die met opzet ons zorgsysteem ondermijnen. Nee daar wil je niets mee te maken hebben, blij toe.

Maar dan is het de vraag hoe laat je als blije niet meedoener merken dat je het er niet mee eens bent? Het systeem heeft ons daar wat mogelijkheden voor gegeven. Zo kan je een demo aanvragen bij je gemeente, je kan posters opplakken om te laten weten dat je tegen bent, petities indienen bij dezelfde macht die al jaren laat merken zich nergens iets van aan te trekken of stukkies op het internet posten in de talloze “ik ben tegen” groepjes. Ondertussen drinken we een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was.

Gisteren postte ik een artikel, op zo’n “ik ben tegen groepje” over ene Theo M die optreed voor een volle zaal gevaxxte of geteste burgers. De directeur van het theater vind het absurd dat haar theater niet vol mag, de mensen zijn toch beschermd! Ik ben het daar als wappie mee eens. Deze directeur is voorgehouden dat ze door mee te doen aan een experiment haar theatertje weer vol mag proppen en het is niet volgens afspraak dat hugootje dat niet toelaat. Ik stelde voor om als wappies naar Haarlem te gaan en voor het theater te gaan staan om eventuele BOA’s en politie agenten tegen te houden zodat de mensen in het theater kunnen genieten van de show. Mijn plannetje werd niet echt enthousiast begroet. Het idee dat wij niet-gevaxxten gevaxxte mensen een leuke avond gaan bezorgen was een brug te ver. Het idee dat wij een discriminerende directeur gaan helpen in haar strijd tegen haar onrecht ging er niet in.

Jammer! Wij mensen zijn niet in staat over onze eigen schaduw heen te stappen. Het hullie tegen zullie mechanisme zit er te vast ingebakken. Ons is geleerd de confrontatie aan te gaan in plaats van ruimte te bieden. Door ruimte voor andersdenkenden te creëren verbreed je hun gezichtsveld en dat is altijd beter dan het tegenovergestelde. Maar zover zijn we nog niet. Wij mensen laten ons tegen elkaar uitspelen. In weze is dat ook wel zo veilig. Lekker in je eigen bubbeltje. Wij tegen zij. Zo jammer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *