Categorieën
Geen categorie

29 april 2021, alweer lieverds.

En het toneelstuk blijft maar doorgaan. Wat zou ik me er graag aan onttrekken, er van weglopen, me helemaal afzonderen, net doen of het niet bestaat. Ik ben hier niet geschikt voor.

Hoe rustig ik ook wil zijn, hoe klein ik het ook wil houden elke dag komt het zo keihard binnen. Op straat, in winkels, in gesprekken, in kijken naar feestvierende jongeren die door NLdse politieagenten in elkaar gerost worden omdat ze een feestje vieren aan de oever van de IJssel. Daar kan ik niet rustig naar kijken…

Moet ik meer gaan doen? Hoe kan je mensen in laten zien dat ze bedrogen worden? Dat alles draait om macht en geld, om het onderdrukken van vrijheid.

Het was een rumoerige nacht in Deventer. Veel tijd om na te denken. Niet dat dat veel helpt. Gelukkig begonnen de vogels weer vroeg te fluiten, scharrelen de eenden weer om mijn huifkar heen. Onwetend van waar wij mensen ons druk over maken. Bofkonten.

Kop omhoog en doorgaan! Tis nog niet helemaal zeker of het verhuizen vandaag gaat lukken. De auto is kaput. Daarnaast is de plek voor Elanor en Frodo nog niet op orde en dat is prio nummer 1. Ff afwachten of we dat vandaag allemaal geregeld krijgen. En anders hebben we morgen nog! Of overmorgen…. Kleine probleempjes die zichzelf vast weer oplossen. Die wel. Man wat is het druk in mijn hoofd!

Één reactie op “29 april 2021, alweer lieverds.”

Zelfde gevoelens Koert, mijn man zegt maak je niet zo druk, denk niet zoveel, alleen is dat niet iets wat ik kan. Dit is te serieus, te overweldigend en ja, overal word je eraan herinnerd hoe de ANGST van mensen bezit heeft genomen als een soort exorcist, ze lijken wel bezeten.
Gisteren bij de bakker, verkoopster: ‘mevrouw wilt u mondkapje opdoen?’ Ik, ‘dat mag ik niet (van mezelf)’. Zij: oh! 2 seconde later haar collega: ‘mevrouw wilt u mondkapje opdoen?’ Ik zelfde riedeltje, dacht bij mezelf, blijft vriendelijk.
Antwoord haar collega meteen na mij: ‘ze mag geen mondkapjes op, ik had het al gevraagd!’
Het zijn net robots 🤷‍♀️💔
Vandaag oppassen op kleinkinderen 1 en 2,5 jaar dan kom ik weer beetje bij mezelf. Gelukkig krijgen zij nog niet zoveel mee van deze gekke wereld.
Je bent niet alleen Koert ❤️
Liefs
😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *