Categorieën
Geen categorie

5 maart 2021 Kleine twijfels, grote twijfels, middelmatige twijfels, tis heel normaal kids!

Ik twijfel mijn hele leven al aan alles. Maar weet je waar ik steeds meer achter kom? Dat welke keuze je ook maakt het geen moer uitmaakt qua twijfelen. Je twijfelt toch, is het wel slim, ga ik het wel redden, ga ik het wel leuk vinden, gaat het wel lukken, kan ik het wel, heb ik later geen spijt?

Ah! Das een belangrijke, Spijt! Spijt is een gevoel, in mijn ogen een vervelender gevoel dan twijfel! Spijt hebben van keuzes die ik maakte in mijn leven komt bij mij niet veel voor, misschien dat ik soms wat te lang ben door gegaan op de ingeslagen weg. Het is ook moeilijk om, als je eenmaal een keuze heb gemaakt, er afstand van te nemen en een nieuwe weg in te slaan. Dat geeft twijfel en onzekerheid, en dat is eng, wij proberen elke twijfel, elke onzekerheid weg te verzekeren, liefst dubbel! Door een studie verzeker je je van een goede baan, daardoor van een goed salaris waardoor je je verzekert van een goed pensioen. Althans, dat is wat wij de afgelopen jaren hebben nagestreefd. Om een levenspad te plaveien voor de mens waarin je toekomst van de wieg tot het graf is verzekert. Maar is dat waar het in het leven om draait?

Nou volgens mij dus niet. Twijfel en onzekerheid geven je juist de mogelijkheid om boven jezelf uit te stijgen! Onzekerheid is de enige zekerheid die je hebt. Als je alles zeker weet, als alles verzekert is dan is de creativiteit weg. De creativiteit om te overleven, om je fantasie te gebruiken, je voorstellingsvermogen, je hart en je ziel ergens in te leggen om iets totaals nieuws te beginnen en daar ontzettend gelukkig van worden. Blijf dus twijfelen, zoek naar onzekerheid en heb zo weinig mogelijk spijt…

2 reacties op “5 maart 2021 Kleine twijfels, grote twijfels, middelmatige twijfels, tis heel normaal kids!”

Goedemorgen lieve wijze Koert,
Zo mooi omschreven en zo waar.
Zoiets als de keuze voor ‘angst’ of ‘liefde’ angst zorgt ervoor dat we blijven twijfelen en liefde voor onszelf en het leven verminderd de twijfel. Alleen is dat iets wat we elke dag weer dienen te oefenen. En dan wordt Liefde steeds meer onderdeel van ons leven.
Bedankt weer voor deze mooie blog om dit nog bewuster te gaan leven. Weg met de twijfels. Mens durf te leven!
Mooie dag en mooi weekend 🌞😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *