Categorieën
Geen categorie

4 maart 2021 wat ik toch echt wel mis is koken lieverds.

Echt koken bedoel ik dan! Gewoon lekker een half of heel varken, een hele lende, een paar kippen of parelhoenders, een paar flinke procureurs. Maar ja daar heb je een gezelschap voor nodig om het op te eten en das lastig. Gezelschappelijk zijn (volgens mij is dat geen woord maar je snapt me wel) mag niet meer omdat we nog steeds meneer Hoeks vrouw van 96 aan het redden zijn. Ik hoop dat ze al gevaccineerd is dan zijn we snel van haar af. De cijfers uit Israël laten zien dat 7% van de gevaccineerden binnen 3 dagen overlijd na vaccinatie, ik heb cijfers gezien dat binnen 4 maanden meer dan de helft van de bejaarden kassiewijlen is, en na 14 maanden zijn we helemaal van ze af, dat ruimt nog eens lekker op. Er vind een genocide plaats op ongekende schaal en de mensen lopen, door angst verblind, zo de gaskamer in.

Is het raar dat Israël zo voorop loopt? Dat ze juist daar de meest fascistische middelen inzetten om het zogenaamde dodelijke virus te elimineren? Ik las net dat ze nu de elektronische armband inzetten als je in quarantaine moet. Je komt Israël niet binnen als je niet 2 weken in quarantaine gaat. Maar nu mag je die quarantaine in je eigen huis uitzitten, of in een speciaal ingericht kamp, maar dan wel met een armband om. Kost je 1500 sjekel las ik, maar je bent thuis. Je mag alleen je deur niet uit want dan gaat er een piepje af bij de Gestapo en dan komen ze je alsnog opsluiten. Veel effectiever dan een ster, vinden jullie ook niet?

Maar is het raar dat Israël zo voorop loopt? Ik ben een x of 3 in Israël geweest, wat een prachtig land! Maar wat een fucked-up people leven daar. Voor ons is de angst waarin wij leven relatief nieuw, voor Israëliërs is leven in angst al eeuwen een gegeven. En geloven in een hogere macht, in een door God gezonden leider, is hen van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Je moet het maar durven! Achter een oude man, met een grijze baard, aanlopen door een gespleten zee. Of in een trein stappen omdat de Joodse Hoge Raad heeft gezegd dat het jouw beurt is. Of een oorlog beginnen tegen al je buren terwijl je er net bent komen wonen.

Is het raar? Ik heb eens een boek gelezen van een Poolse Rabbi die de pogroms overleefde in Warschau. Een zeer controversieel boek, waarin vele mythes rondom het Joodse volk aan de kaak worden gesteld. Één van de teksten is mij altijd bijgebleven. Die ging over de haat die onderling leeft tussen de verschillende Joodse stromingen. Als je daar dieper induikt (ik raad het je af) dan kom je tot de conclusie dat het niet raar is.

2 reacties op “4 maart 2021 wat ik toch echt wel mis is koken lieverds.”

OMG, wat een afschuwelijke tijd leven we.
Wat is dit, voor mensen die nog steeds hun ogen sluiten straks confronterend.
Dat wij als mens hiertoe in staat zijn 💔
Morgen graag weer opbeurende blog lieve Koert. Beetje afwisselen graag l, ik ben ook naar een mens ❤️
Mooie dag
Dikke knuffel
X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *