Categorieën
Geen categorie

25 februari 2021 gisteren schreef iemand dat hij coronamoe was, lieverds.

Zo, nou, dat ben ik ook. Ben er zo godvergeten klaar mee. Moet ook eerlijk zijn dat ik me er steeds meer van afzonder. Probeer het er zo weinig mogelijk over te hebben. Hoe moeilijk dat ook is met al die schapen om je heen. Maar als je het een beetje slim aanpakt dan kan je een hoop ellende voorkomen. ‘S morgens heel vroeg naar de supermarkt bv, al kom ik daar zo weinig mogelijk. Veel bij plaatselijke boeren kopen waar mondvodden geen onderdeel zijn van de mode en verder gewoon zo weinig mogelijk kopen. Tis onvoorstelbaar hoe weinig je als mens eigenlijk nodig hebt om gelukkig te zijn.

Ik hoop echt dat jullie dat ook snel doorkrijgen! Ons geld wordt nu snel minder waard, prijzen gaan stijgen naar zulle hoogtes dat gewone normale producten als zeep, elektriciteit en woonlasten niet meer te betalen zijn. Ik kan me nog een foto herinneren uit Zimbabwe van een man met een kruiwagen vol met geld die boodschappen ging doen voor het avondeten een jaar of 35 geleden. Dat was lachen! De toenmalige leider, Robert Mugabe had zoveel bijgedrukt dat het minder waard was dan wc-papier. Dat is wat wij het afgelopen jaar gedaan hebben. Er is in 2020 en ook nu nog zoveel geld bij gedrukt dat het niets meer waard is, in de lucht gehouden door een illusie. Een bubbel die op het punt staat te barsten. Maar niemand maakt zich er druk om.

Of toch wel? De eerste berichten beginnen op de voorpagina te verschijnen. Studenten en ondernemers kloppen aan bij de voedselbank, vorig jaar zijn er 20k daklozen bijgekomen! Dat betekent dat er nu dus zo’n 60k daklozen door NL zwerven waaronder ongeveer 20k kwetsbare jongeren. En de eerste berichten vanuit de staatspropaganda komen ook los. Ze bereiden de kikkers voor op een heter bad. Het vuur onder de pan wordt nog wat opgestookt. Hmmm lekker denkt de massa laten we de oogkleppen nog wat rechter op het hoofd zetten zodat we nog wat minder zien en door! Ze pakken de vakantiegids erbij en zoeken optimistisch naar een mooie bestemming ver weg. Staatsbedrijf KLM stunt met hun eigen belastingcenten met goedkope reisjes naar Verweggistan, wat een feest! Maar ergens diep in hun hersenen begint het te knagen. Ergens beginnen ze te begrijpen dat hun kinderen, die al een jaar dom worden gehouden omdat ze niet meer naar school mogen, deze rekening zullen moeten gaan betalen. En nu geld niets meer waard is, en kennis overbodig, waarmee gaan ze die schuld dan aflossen?

4 reacties op “25 februari 2021 gisteren schreef iemand dat hij coronamoe was, lieverds.”

Goedemorgen Lieve Koert,
Moe en misselijk ….
Gisteren voor het eerst weer even naar een kleine winkel.
Kom ik bij de kassa, vraagt de verkoopster. ‘Mevrouw wilt u de volgende keer ‘gewoon’ een mondkapje opdoen?’
Ik zei ‘gewoon’ nee dat kan en mag ik niet. En ik word zo moe en verdrietig van u en alle mensen die steeds doen of ik de uitzondering ben of een lopende besmettingsbom.
Verkoopster: ‘ ik kan niet aan uw buitenkant zien of u wel of geen mondkapje kunt dragen. Waarop een andere verkoopster zegt: ‘misschien kunt u iets op uw kleding doen zodat we dat kunnen zien?????’ Waarop ik in reflex zeg: ‘zoiets als een Jodenster?’
Ik was zo naar de hele dag, wat is de wereld in een jaar tijd veranderd? Dit is niet mijn wereld 💔
Vandaag lekker oppassen op onze kleinkinderen.
In wat voor wereld gaan zij opgroeien 💔
Leef maar in het NU en geniet van het zonnetje en elkaar, what else can we do 🤷‍♀️
Mooie dag
Liefs
😘

Ja ongelooflijk toch? Ik had gisteren dezelfde ervaring. In een winkel waar ik vaker kom. Er stond iemand achter de kassa die ik niet kende. Begon meteen over een mondvod. En toen met een minachtende blik in zijn ogen, o meneer is een uitzondering. Moet me dan zo inhouden om ze niet over de balie te trekken en een ongelooflijke tongzoen te geven.
Fijne dag 😘🤠

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *