Categorieën
Geen categorie

26 februari 2021 Wat nu heel belangrijk voor mij is kids, is dat ik stop met alles volgen rondom dat virus.

Ik heb er niets aan, word alleen maar gefrustreerder door al die onzinnige uitspraken van totaal losgeslagen idioten, het brengt me nergens. 1 ding heb ik nu wel door, en daar heb ik al die info niet voor nodig, wij mensen zijn volledig uit elkaar gedreven. Er is geen saamhorigheid meer, geen we doen het samen. En dat komt niet door al die virusonzin, dat was al veel langer aan de gang. We zijn zo geïndividualiseerd, we denken dat we alles ‘zelluf’ kunnen. “Ik red het wel” dat hoor ik eigenlijk iedereen zeggen die ik spreek over de gevolgen van de crisis die eraan staat te komen. ‘Aan mij zal die crisis wel voorbij gaan.”

Dat er bijna een miljard mensen, extra, honger lijden wereldwijd, dat we niets meer horen over de financiële situatie van onze geliefde EU vriendjes in het zuiden, of dat we in NL meer dan 60k daklozen hebben waaronder 20k kwetsbare jongeren, willen we niet zien, want “Wij redden het wel met ons gezinnetje.” Gisteren sprak ik een man die vroeger nog gedemonstreerd had tijdens de kroning van Beatrix in A’dam. Nu een gefortuneerd man met meerdere huizen en auto’s. Een ongelooflijk aardige man ook! “De maatregelen” zei hij “daar heb ik niet zo’n last van”, maar gaat het dan alleen om jou, vroeg ik? Waar is de man gebleven die opstond voor de rechten van anderen? Waar is je saamhorigheidsgevoel? Is die man weg? Hij keek mij aan en zei, eigenlijk een beetje verschrikt: “ja die is weg inderdaad.”

Jullie, kids, groeien nu nog eenzamer op. Interactie mag niet, want is gevaarlijk. Lessen krijgen jullie via de computer, scholen zijn gesloten, jullie worden nog eenzamer gemaakt, nog verder van elkaar verwijdert. Daar ligt een taak! Daar moet ik wat aan gaan doen! Daar zijn straatvermakers voor! En daar moet ik me dus mee bezig gaan houden!

Maar eerst nog even de zooi van de camping opruimen, man wat een rommel zwerft er in zo’n rivier. Weten jullie wat ik het meeste tegenkom aan plastic? Lolly stokjes. Belachelijk veel plastic lolly stokjes drijven rond in onze rivieren. Willen jullie die niet meer rond laten slingeren!

2 reacties op “26 februari 2021 Wat nu heel belangrijk voor mij is kids, is dat ik stop met alles volgen rondom dat virus.”

Goedemorgen lieve Koert,
Dat is zo waar, zo verdrietig ook en ook ik roep het al jaren. We zijn met de hoogconjunctuur ook onszelf en de werkelijke verbinding met alles en iedereen om ons heen kwijtgeraakt.
Iedereen denkt aan zichzelf, daarom zijn ze ook zo stil de meeste en volgen ze ‘braaf’ (lees laf) alles op wat de overheid opdraagt.
Bij alle mensen die nu buiten leven, honger hebben, kinderen die zich vervreemd voelen of mishandeld/verkracht worden doet men 🙈
Makkelijker dan te zien/voelen.
Bewustzijn is ver te zoeken en de ene dag ben ik hoopvol en de volgende helemaal niet, dat dit ooit weer goedkomt. De schade die nu is aangericht daar hebben veel mensen decennia voor nodig om dit trauma te verwerken. Ook die 🙈 doen, want op een dag kunnen ze dat niet meer en dan is de openbaring erger dan voor diegene die nu zien wat er gebeurd.
Laten we weer van het zonnetje genieten en ik blijf zoveel mogelijk in mijn huisje/tuintje en mijd alles. Geen krant/nieuws omdat al die ergernis ook niet goed is voor een mens.
Er komt een dag dat een ieder zich afvraagt, wat heb ik toen gedaan om dit te voorkomen …..
Mooi weekend lieve vriend, maak jij de wereld en jouw camping maar stukje mooier. 🌞😍😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *