Categorieën
Geen categorie

24 februari 2021 Hoop is zo belangrijk in ons leven kids.

Als je een kind krijgt hoop je dat het gezond is. Dat het slim is en knap, dat de bevalling goed verloopt en… Daar wil ik toch ff op terug komen, die bevalling! Wat een ellende! En waarom moeten wij mannen daarbij zijn? Waarom zijn er mensen die dat soort gebeurtenissen filmen? Of fotograferen? Ik vond het persoonlijk 1 van de meest traumatische gebeurtenissen in mijn leven. Je ziet je vrouw, vriendin, moeder van je aankomende kind die je lief hebt, daar helemaal doodgaan van de pijn. Dan komt er, na een heleboel andere lichaamsvloeistoffen, iets uit wat enigszins een menselijke vorm heeft. Terwijl jij totaal van de wereld bent, staat te trillen op je benen, ligt je vrouw alsof er niets gebeurt is te koeren tegen dat wat net uit haar is gekomen en lopen allerlei andere vrouwen om je heen van alles te roepen: “O kijk hoe mooi, wat een leuk, lief, fijn en gezond kind!”

James, een Ierse kennis die pakte dat anders aan. Ierse mannen wachten een bevalling af in de kroeg. En als je kind dan geboren is dan mag je er met je bezatte kop ff gaan kijken. Een, in mijn bescheiden ogen, menselijkere manier van bevallen, sommige dingen willen je gewoon niet weten als man.

Maar ik had het over hoop! En daar gaan we het veel over hebben de aankomende tijd. Of het wel slim is hoop te hebben, of je hoop niet beter kan associëren met een hoop stront. Of hoop doet leven, of dat hoop juist je blik doet vernauwen. Kan een mens zonder hoop leven? Het lijkt mij lastig. Je hoopt tenslotte altijd wel iets, al is het maar op de wc. Ik hoop ook van alles, maar heel klein, kleine hoopjes. Ben ik niet goed in, ben van het megalomane hopen! Maar dat hoeft niet meer, ik moet leren klein te hopen.

7 reacties op “24 februari 2021 Hoop is zo belangrijk in ons leven kids.”

Goedemorgen lieve Koert,
Dan wel graag hoop met vertrouwen omdat alleen zitten hopen, niets anders gaat opleveren dan een hoop hoop.
Deze tegeltjeswijsheid is misschien betere optie?
‘Hoop is het geloof dat het goed komt;
Liefde, is het vertrouwen dat het goed is’!
Geniet van deze uitzonderlijk mooie dag 😘

Droom Wereld .

Ben in een droom Wereld geboren , en wat jij zegt dat is niet waar .

Hebben de waarheid snel verloren , gebouwd met leugens aan elkaar .

We aanbidden valse en geschriften , beheren slapers en de dromen .

Want je mag vooral niet zwichten , en dicht bij de waarheid komen .

Val vooral niet uit de pas en blijf zitten in die boot , maar om de waarheid te herkennen moet eerst je ego dood .

Ik vertel je niet hoe je moet dromen voordat je slapen gaat , probeer alleen maar wat te schudden , maar of dat je wakker maakt ?.

Rudi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *