Categorieën
Geen categorie

5 februari 2021 Tis ff overleven lieverds.

Ik wil eigenlijk van alles doen maar het weer zit niet mee. Volgens MSM komt er een kleine ijstijd aan terwijl het water me al tot de lippen is gestegen! Enkele voorbereidingen moeten getroffen worden om deze ontberingen het hoofd te bieden. Hoop niet dat het allemaal voor niks is, Dat zou dan de zoveelste x zijn dit jaar! Dat we ons voorbereiden op een zeker dood maar dat het dan toch allemaal best meevalt. Dat het middel erger is dan de kwaal. Kennen jullie dat?

Wat erg fijn is is dat ik hier al eens geweest ben. Ooit woonde ik op een bootje in Zijkanaal B in Spaarndam. In een opwelling, zoals ik eigenlijk alles doe in mijn leven, gekocht, Een oude praam waar ze vroeger de koeien mee naar het veld brachten. 2 winters heb ik daar mogen wonen, Mijn mooiste herinneringen aan die tijd zijn de avonden met “Met het oog op Morgen”. Ik werkte in het Pulitzer Hotel als kelner en als ik dan thuis kwam met de laatste bus dan was ik net op tijd om het wereldnieuws te horen. Houtkachel aan en uitkijkend over het water, genietend van een biertje en een klein jointje, genoot ik van de eenzaamheid. Joop van Zijl en Aad van den Heuvel praatte me bij. Ik geloofde ze, wat een verschil met nu. Ik kan dat programma niet meer horen. De leugens en het gedraai, de duidelijk niet onafhankelijke journalistiek. Alles is doordrenkt met een dedain waar je misselijk van wordt, de achterbakse schijnheiligheid van de huidige generatie riooljournalisten is walgelijk.

Oooo wat schaam ik me voor de wereld die wij, mijn generatie, heeft opgebouwd lieverds, sorry sorry sorry… Maar we geven niet op! Er is nog tijd. Het is alleen de vraag hoeveel mensen durven! Durven te bekennen dat wegkijken van de grote problemen en verwachten dat anderen het wel voor je oplossen zolang jij maar braaf doet wat zij zeggen, niet werkt. Durven te bekennen dat het huidige systeem waarin wij leven door en door verrot is. En dat dat systeem zichzelf echt niet gaat veranderen. Dat moeten wij doen!

2 reacties op “5 februari 2021 Tis ff overleven lieverds.”

Precies lieve Koert, WIJ zijn het systeem, dus kunnen wij het veranderen.
Alleen verantwoordelijkheid nemen is voor de meeste mensen wel een ding(etje) dat vergt moed, lef en creativiteit. Als ze eens wisten hoe vrij dat voelt.
Als ik tussen mensen met allemaal lege angstige blikken en mondkapjes loop, die vrijheid om ‘gewoon ’ te ademen en glimlachen zonder angst voor ziekte of dood, dat wil toch iedereen 🤷‍♀️
Mooie weekend Koert, hoop dat je het beetje warm en comfortabel kunt houden in de komenden ‘ijs’tijd ❤️😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *