Categorieën
Geen categorie

4 januari 2021 Ik ga ff wachten tot het licht is met het versturen van dit stukkie kids.

Wil nl wat foto’s laten zien van het water. Machtig mooi hoe het zich een weg baant, niets of niemand houd het tegen. Het geluid van het stromende water vind ik zo mooi, het is een diep aards geluid waar niets tegenop kan, prachtig!

Van de week las ik een artikel van 1 of andere bioloog. Daarin vertelde hij, schijnbaar zonder te blikken of blozen, hoe belangrijk hoog water is voor de natuur. Dat de uiterwaarden onder moeten lopen zodat er zaden, stenen en ander residu achterblijft wat de natuur weer verrijkt. Nu kom ik dus uit Dodewaard, een dorpje aan de Waal. De uiterwaarden langs de Waal waren prachtig! Bij Dodewaard hadden we een Strang, dat is een soort van beken wat langs de dijk ligt om water te verwerken. De dijk was kronkelig, niet een beetje kronkelig maar belachelijk kronkelig. Zo ongelooflijk kronkelig dat je als je met je dronken kop op je brommer ‘s nachts om 3 uur vanuit Nijmegen terug naar Dodewaard reed minimaal drie x in het prikkeldraad belandde, en dan had je geluk. Die dijk is er niet meer, de Strang ook niet. De dijk is nu recht, das effectief. Niet slim, niet goed voor de natuur maar doelmatig. Die dijk was niet voor niets zo kronkelig. Daar was over nagedacht. Iets wat wij niet meer doen, nadenken.

De afgelopen 40 jaar hebben we alles naar onze hand gezet zonder na te denken over de gevolgen voor de omgeving. Waar de mens vroeger in samenwerking met de natuur zijn ding deed hebben we de natuur effectief misbruikt. Maar gelukkig zijn we nu begonnen met ons eigen lichaam effectief te misbruiken, en ik ben ervan overtuigd dat we dat net zo doelmatig doen als we met de natuur hebben gedaan! Als je geld wilt verdienen moet je doodskisten gaan maken….

2 reacties op “4 januari 2021 Ik ga ff wachten tot het licht is met het versturen van dit stukkie kids.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *