Categorieën
Geen categorie

9 augustus 2020 Het gaat hard lieverds!

In alles worden we ipv verenigd uit elkaar gedreven. Het gaat niet meer om het zoeken naar een compromis maar om het zaaien van verdeeldheid. Maakt niet uit waarover, BLM, Covid, mondkapjes, klimaat of wel of niet borstvoeding in het openbaar het is voor of tegen, een tussenweg is er niet. Vooral in Amerika gaat het hard, het zal mij niet verbazen als het daar volledig uit de hand loopt. Met een president die van verdeeldheid zaaien zijn moto heeft gemaakt lukt dat wel.
Maar ook hier doen we lekker mee. Ik had nooit verwacht dat ik dit zou schrijven maar het is een feit dat censuur wordt toegepast voor bepaalde berichten die mensen posten op social media. Berichten van Maurice de Hond worden bewust geweerd. Waar hij een paar jaar, of waren het maanden geleden, nog wekelijks aanschoof bij DWDD is hij nu persona non grata. Anderen krijgen alle ruimte. Zo las ik dat er van alles mis is met ons landje volgens Akwasi Owusu Ansah. Het was geen klein artikeltje maar een groot interview van een dus schijnbaar belangrijk man.
Hoe krijg je zo’n podium? En wanneer wordt het je weer afgepakt? Wie bepaalt dat? Kan ik dat terugbrengen tot een simpel das de verantwoordelijkheid van de journalist? Nee, daar ben ik van overtuigd. We worden gemanipuleerd. Blijf kritisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *