Categorieën
Geen categorie

15 mei 2020 Wat zijn wijze lessen lieve kids? 1 van de oudste wijze lessen die ik mij als de dag van vandaag herinner komt van ome Co.

Tijdens een vakantie met de boot, ik zal een jaar of 6 geweest zijn, legde hij zeer indringend uit hoe je je nagels moet knippen. Hij gaf het verschil tussen teen en handnagels aan en wat de gevaren zijn van verkeerd knippen. Ome Co had zijn EHBO diploma dus hij wist dat!
Dagen lang school, al die uren die ik boven de boeken heb doorgebracht ten spijt, ik herinner me er over het algemeen geen moer van. Geschiedenis vond ik leuk daar heb ik wel het 1 en ander van onthouden. Maar jullie hebben vast wel door dat ik bij Nederlands niet altijd even goed heb opgeled.
De kerk ze zeggen dat je daar veel wijze lessen kan leren. Ze stuurden mij zelfs naar catechisatie om het woord van God beter te kunnen interpreteren en ja, de bijbel staat vol wijze lessen, maar ook vol met bullshit waardoor iedere mafkees er zijn of haar waarheid uit kan halen en de verantwoordelijkheid daarna kan doorschuiven naar God. Makkelijk zo’n God.
Nee, wijze lessen zijn lastig, het gaat erom hoe je iets oppakt en wat je ermee doet. Vooral dat laatste is belangrijk, en meteen ook het moeilijkst. We weten allemaal dat we de wereld naar de klote helpen maar ja, wat doe je ermee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *