Categorieën
Niet gecategoriseerd

5 april 2024, tis iig wel constant.

Je hoeft er niet aan te wennen, das dan wel weer fijn. Al went, althans dat vind ik, natregenen nooit. Maar gisteren is het me 2x gelukt. Joepie!

En toen ik zonet wakker werd kwam het water weer met bakken tegelijk uit de lucht, en al dat water stroomt zo de zee in, dat is gek toch?

Volgens MSM gaan wij binnenkort huizen bouwen zonder kraan. Huizen die niet worden aangesloten op de waterleiding, das toch raar. En dat in Nederland, het land waar alle rivieren samenkomen. Ik sprak eens iemand die verstand heeft van water en die gaf aan dat er tientallen oplossingen zijn om, eventuele, watertekorten, in Nederland, voor te zijn maar dat niemand daar serieus mee aan de slag wil. Dat deze oplossingen in de jaren ’70 zijn bedacht tijdens de vorige watertekort hoax. Want jaha, dit is niet de eerste, we zijn hier eerder geweest! Man, wat kan ik me die nog goed herinneren! Het scheelde niet veel of wij waren allemaal van de dorst overleden in de jaren ’70. Ik kan me vooral de stickers nog goed herinneren die ze overal opplakte. Ik zie ze zo voor me. “Wees wijs met water” las je in de jongens wc op school, nou, je dacht wel 2x na voor je je handen ging wassen.

Mijn vader douchte zich eigenlijk nooit vanwege het watertekort, maar stond met een washandje bij de wasbak. Leg nu, in deze tijd, maar eens uit aan een 18 jarige hoe je dat doet, jezelf wassen bij de wastafel met een washandje, ze zullen niet geloven dat dat mogelijk is. Maar mede door mijn vader hebben we die tijd overleefd, al scheelde het niet veel.

En toch zullen er weer mensen zijn die het narratief geloven en zich gaan inspannen om zuinig te zijn met water. En dat terwijl de aantallen datacenters in ons landje bijft stijgen. Die datacenters gebruiken meer schoon drinkwater dan een gemiddelde stad. Ze hebben koelwater nodig om al die servers, met die ozo belangrijke data die ze moeten doorgeven om onze mobieltjes op highspeed te laten functioneren, te koelen. Maar in de berichten in MSM hebben ze het over de koeien. Hoe lang nog? Hoe lang moet ik deze onzin nog aanhoren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *