Categorieën
Niet gecategoriseerd

4 april 2024, hotseknots de inflatie is gestegen!

En de hoeveelheid ontheemden die ons land binnen komt stijgt. En de lonen van de rijksambtenaren gaan omhoog en niet zo’n beetje ook! Ze krjjgen dit jaar een cadeautje van 2300 euries, ze krijgen er standaard 50 euro per maand bij, plus 8,5% loonsverhoging. De defensie uitgaven gaan omhoog, het aantal doden per week ligt structureel te hoog en Tata steel krijgt miljarden om te vergroenen. Drie miljard gaat naar Veldhoven om ASML tevreden te houden. Ik heb regelmatig met het baasje van de IT van ASML om de tafel gezeten. Die legde mij een x uit hoe het daar werkt. “Koert’ zie hij; “Wij maken hier zo’n 10 machines per jaar, dat is niet veel. Daarmee maken we miljarden winst, zo’n 10 miljard, en jij komt met een besparing van 20 miljoen. Denk je echt dat wij daar wakker van liggen? Van 20 miljoen?”

Alles gaat omhoog in Nederland maar nu lees ik dat het minimumloon en de AOW niet omhoog kunnen. De eerste kamer ziet daar grote problemen in, ik vind dat een beetje flauw. Als alles omhoog kan moeten de sloebers er toch wel wat bij kunnen krijgen? Al is het maar een paar %.

150.000 rijksambtenaren krijgen een cadeautje dit jaar van 2300 euries. Gewoon zomaar, boem bovenop je normale salaris. 2300 x 150.000 reken dat ff uit! Plus nog 50 x 12 x 150.000 en dan nog 8,5% loonsverhoging. De onderhandelaars waren tevreden. Zijn er nu onderhandelaars bezig om het minimumloon en de AOW omhoog te krijgen? Geld is er genoeg, daar kan het niet aan liggen, wat houd de eerste kamer tegen? Gunnen ze het de sloebers niet?

Geld, Mammon. het vloeit als nooit tevoren. En wij mensen hebben er nooit genoeg van. Om ons heen zien we dat geld gelukkig maakt, 1 of ander zangeresje heeft deze week een miljard bij elkaar gezongen, kijk eens hoe gelukkig ze is. Geld, ik ben er zo klaar mee. Hoe meer geld we hebben hoe verrotter de wereld eruit gaat zien. In plaats van dat we onze rijkdom gebruiken om er met z’n allen beter van te worden verindividualiseren we er alleen maar door. Alles en iedereen wil geld want anders kunnen we niet doen wat we moeten doen.

Ik moet niets, ik hoop dat ik nog wat mag doen maar het hoeft niet. Ik ben er wel klaar mee, al geniet ik van elk moment, van iedere dag, samen met Sam, Linn, de natuur en God. Maar ik moet niets! Alleen maar houden van alles wat ik mag ervaren zolang het nog duurt. Dank U Heer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *