Categorieën
Niet gecategoriseerd

30 maart 2024, de waterkoker is overleden.

Voor de rest doet alles het weer. Ik schrijf mijn stukkies, op dit moment, via een laptop en die moet verbonden zijn met wifi wil ie wat doen en wifi vraagt om stroom. Als er geen stroom is doet tie het niet maar alles doet het weer. Gelukkig maar, want het is koud, man, man wat is het koud. Tis zo koud dat ik de verwarming ff heb aangezet, 30 maart, pfffff..

de poetin wil oorlog lees ik in de koppen van de kranten. Onze eigenste generaaltje bauer is er van overtuigd. Ook tusk, dat is wat er in polen op het pluche zit, meld dat oorlog onvermijdelijk is dus dan zal het wel zo zijn. de poetin blijft ondertussen maar herhalen dat hij helemaal geen interesse heeft in Berlijn, Latvia of Rotjeknorski maar dat lezen we nauwelijks hier in het nieuws of het wordt afgedaan als onzin. de poetin wil Europa veroveren, dat is het narratief en dat moeten wij geloven.

Zo’n generaaltje, wat moet je daarmee? Natuurlijk heeft hij oorlog nodig, dat is zijn werk! Ik denk echt dat hij, in deze tijd, de hele dag met een stijve plassert rondloopt. Net als een kok met de allerlekkerste en verste ingredienten wil werken wil bauertje met de allernieuwste wapens en soldaatjes aan de slag. De natte droom van iedere generaal want wat ben je nou eigenlijk als generaal in vredestijd? Noem 1 generaal op die beroemd is geworden in vredestijd. Die zijn er niet, om als generaal in het nieuws te komen heb je oorlog nodig, en in het nieuws komen vind bauertje tof, daar geilt hij wel op. daar heeft hij wel een oorlog voor over.

Maar het is vooral de media. Het zijn de kranten, de tv, de journalisten die dit mogelijk maken. Het is zo triest, zo ongelooflijk absurd en schokkend om te zien hoe eenzijdig, onwetend, dom en onzinnig de media verslag doet van wat er zich afspeelt in de wereld. Hoe journalisten die enigszins kritisch zijn worden behandeld, worden afgeserveerd, gecanceld. En hoe wij, de lezers van de literaire kunstwerkjes van het journaille, het voor zoete koek nemen omdat we alleen maar bezig zijn het record onzinnig consumeren te verbeteren. Want alles begint bij ons, bij jezelf. Wij kunnen dit veranderen, we consumeren alleen zo lekker, niets leuker dan de snelle bevrediging van consumeren. Useless eaters noemde Kissinger de massa, de man was in al zijn slechtheid wel een realist.

Één reactie op “30 maart 2024, de waterkoker is overleden.”

Je kan het niet koud hebben. Het was weer een record warmtemaand. Volgens de MSM. Maar ik weet niet waar het KNMI de thermometers heeft staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *