Categorieën
Niet gecategoriseerd

24 februari 2024, nieuwe avonturen dienen zich aan!

Afgelopen dagen heb ik mijn ontslag ingediend, officieel, via een mail. En ik durf het ondertussen wel op te schrijven, ik heb ook al een nieuwe baan! Niet als kok, das gewoon niet te doen met Sam. Het wordt zomer, ik kan het niet maken om hem, 4 of 5 dagen per week, uren lang alleen te laten zitten. Nee, ik moest wat anders verzinnen en dat is gelukt! Ik wordt vleermuis en gierzwaluw onderzoeker, das toch heel wat anders!

Ik kwam het ergens tegen op het internet, had nooit verwacht dat het me zou lukken om aangenomen te worden, ik ben tenslotte geen bioloog, maar tis gelukt! Vanaf half maart begin ik aan een intensieve cursus om alles te leren over vleermuizen en gierzwaluwen en dan ga ik vanaf 1 mei op pad om ze te onderzoeken. Vind het persoonlijk ongelooflijk, een nieuwe carriere wie had dat verwacht, van mimespeler, naar account manager, naar BBQ’r, naar vleermuis onderzoeker, tis wat.

Kan ik meteen onderzoeken of ze enge ziektes overdragen, of zouden alleen Chinese vleernuizen dat doen? Maar wat een geweldige baan! Altijd buiten, in de natuur, Sam kan mee, lekker op pad om de vleermuis beter in kaart te brengen. Dat wordt een enerverende zomer, want het is wel een seizoensbaan. Vleermuizen gaan in winterslaap en gierzwaluwen vertrekken naar het zuiden dus in de wintermaanden moet ik weer wat anders zoeken. Mijn vleermuis onderzoekers carriere ga ik in Fryslan uitvoeren, weer terug naar waar ik me, tot nu toe, het meest heb thuis gevoeld. Naast het vleermuizen onderzoeken hoop ik dat er ook nog wat onkruid staat in het Reindersma bos wat ik mag verwijderen, en ik weet al dat ik mezelf nuttig mag maken met het schuren van een boerderij. Ik kom de zomer wel weer door, en ik kijk terug op een mooie winter! Het enige waar ik tegenop zie is dat ik Linn ga missen, we zijn al weer ruim 6 maanden continu samen en man, man, wat is dat heerlijk. Maar dat komt vast wel weer goed, als het goed is gaat ze maar 5 maanden naar Ibiza das om voor je het weet. Zeker als ik me volledig verlies in de vleermuizen, geweldig!

2 reacties op “24 februari 2024, nieuwe avonturen dienen zich aan!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *