Categorieën
Niet gecategoriseerd

20 februari 2024, een jaar of 8/9 geleden waren we met ons hele gezin in Israël.

Ik was er eerder geweest toen ik een jaar of 20 was en wilde graag samen met mijn kinderen ervaren of ik het nog steeds zo’n indrukwekkend land vind. Wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben, dat we samen door de straten van het oude Jerusalem hebben gelopen. Gezwommen hebben in de Dode Zee (ijskoud), Bethlehem hebben bezocht en heerlijk op de stranden van Eilat hebben gelegen. Ik vond het een geweldige vakantie en kijk er met veel plezier op terug.

Daarnaast is het maar afwachten of het nog mogelijk gaat zijn om ooit nog zo’n ontspannen vakantie in dat prachtige land te beleven. Op dit moment is Israël niet het eerste land waar je aan denkt als je op vakantie wilt. Nu denk ik sws niet meer aan vakantie’s want mijn hele leven is een vakantie, zit nu in mijn werkvakantie periode, maar toch zou ik graag weer naar Israël gaan als dat mogelijk is. Je voelt de geschiedenis als je door de straatjes van Bethlehem of Jerusalem loopt. Het hele land ademt geschiedenis, zelfs de auto’s, man man wat een klote taxi hadden wij toen we op toer gingen door het land. Maar de Arabische/Palestijnse taxichauffeur maakte een hoop goed, hij kon er ook niets aan doen dat er een gruwelijke, continu aanhoudende piep in zijn auto zat, mega irritant.

Ik volg een paar pro-Israël bloggers maar ook een aantal pro-Palestina. Zelf ben ik niet pro, net als bij wat er in Oekraine gebeurt geloof ik niet dat oorlog de oplossing is. Geloof ik niet dat de 1 beter is dan de ander, ben ik ervan overtuigd dat het grote geld er weer achter zit want tenslotte zijn “All wars Bankers wars” het is niet anders. Het zijn de politici die oorlogen beginnen omdat ze daar macht, voordeel, geld en populariteit uit halen, meer is het niet. Ik kom zelden een gewone burger tegen die zegt: “Kom laten we eens lekker oorlog gaan voeren! Kheb nog een paar zonen en het wordt tijd dat die gaan dienen als kanonnenvoer.” Al doet de propaganda van diezelfde politici die oorlog willen ons dat wel geloven. Onze angst om te verliezen wat we denken te hebben sleept ons elke x weer mee in het vormen van een mening over iets waar we totaal geen verstand van hebben. Propaganda spat op het moment vanuit het journaille, het is werkelijk om ziek van te worden, tis walgelijk.

Dat wat zich president van de US noemt wil een leger van meer dan een half miljoen soldaten richting Oekraine sturen. Daar zitten als het aan hem ligt ook Nederlandse jongeren bij. Mocht er iemand zijn die dit leest en denkt van: “He, ik heb nog een paar zonen waar ik vanaf moet”, dan kan je je melden bij het ministerie van defensie. Mijn zoon komt morgen bij me op bezoek, 18 issie nu. Kan ik hem nog een x proberen uit te leggen dat alles een leugen is, maar het is de vraag of ik het pleit ga winnen van zijn smartphone….

Dit was in Eilat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *