Categorieën
Niet gecategoriseerd

31 januari 2024, volgens mijn gesprekspartner kunnen al die mensen er nog makkelijk bij.

En zijn de mensen die dat niet zo zien extreem rechtse nazi’s. Okay, dus al die geertje stemmers zijn extreem rechtse nazi’s? Als er nu verkiezeingen zouden zijn krijgt de pvv, volgens Maurice, tussen de 45 en 50 zetels en dat zijn allemaal nazi’s? Ja, daar komt het wel op neer.

En dan hou je maar op, is het klaar. Ik vond het moedig van Mona dat ze de discussie durfde te openen over het terugsturen van Oekraieners. Nu werk ik met een aantal Oekraieners samen en ik heb van ze begrepen dat ze absoluut niet terug willen, dat ze het hier prima naar de zin hebben en lekker willen blijven. Btw, een eerlijk gesprek over hoe de oorlog verloopt en wie er wat heeft gedaan en aan de winnende hand is, is niet mogelijk. Daarover stel ik dan ook geen vragen, dat is te lastig. Maar wel over wat er dan met hun eigen land moet gebeuren? Bijna 3 jaar geleden leefden jullie daar met ruim 33 miljoen mensen, daarvan zijn er 11 miljoen gevlucht, ruim 500.000 mannen tussen de 16 en 25 zijn er afgeslacht, hoe krijg je jullie land weer op de rit als er geen mensen wonen? Het zal ze een worst wezen, ze willen hier blijven.

En dan moet ik weer kijken naar een paar foto’s op zo’n mobieltje om te zien wat een geweldig weekend ze hebben gehad. Er was weer een feestje ergens voor Oekraieners. Of voor Syriers, voor Kenianen, Afghanen, Venezolanen, Somaliers, wat voor volk dan ook. Je ziet ze niet tijdens een dorpsfeest, gezellig mengen met ons, de lokale bevolking, ze zoeken elkaar op want daar voelen ze zich thuis. Maar willen wij ze er wel bij hebben tijdens dat dorpsfeest? Zitten wij te wachten op een Venezolaanse queer die een sambadansje doet? Voelen wij ons dan nog wel thuis?

Sociale Cohesie, het lijkt mij een voorwaarde om een volk te zijn. Maar kom er nog maar eens om in Nederland. Bestaat Nederland wel? Ik betwijfel het maar we gaan het zien. Nog even, het kan toch echt niet zo lang meer duren, en dan zullen wij hier ook een flink stuk welvaart in gaan leveren. En dan gaan we zien wie hier graag willen wonen, ik ben benieuwd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *