Categorieën
Niet gecategoriseerd

3 januari 2024, zo vandaag in de weer met de officiele instanties.

Zie er als een berg tegenop maar heb wel heerlijk geslapen. Vertrouwen Koertje, je bent hier niet voor niets. En wat kunnen ze doen? Tja zorgen dat ik dit chaletje weer uit moet, dat zouden ze kunnen doen. Dat zou jammer zijn maar we gaan het wel overleven, ervaring genoeg! Ik ga niets voorspellen, daar ben ik niet zo goed in, zeker niet als het over mezelf gaat.

Sorry maar ik moet het er ff over hebben, die hoogste militair met moeilijke Duitse achternaam die een interview heeft gegeven in het nrc (is dat nog wel een krant? Of is het nu officeel een propaganda blaadje voor het kabinet?) onno heet tie, wat een charlatan is dat! Ik ben niet voor poetin maar het nieuws wat vanuit Rusland tot ons komt is toch een stuk betrouwbaarder dan wat ik hier in het westen door mijn strot geduwd krijg. En geloof me dat vind ik zo ongelooflijk triest! Ik ben opgegroeid tijdens de koude oorlog, een zeker wantrouwen naar de Russen zit er bij mij ingebakken maar wat er de afgelopen 2 jaar geschreven en verzonnen wordt door de westerse machthebbers is van een niveau daar verbleekt de vroegere Sovjet Unie bij. Tis bij de beesten af.

Gisteren keek ik naar een speech van elentsky en naar eentje van poetin. elentsky had het over Russen die geen mensen waren, en daarom was het geoorloofd Belgrade te bombarderen en onschudige burgers te doden. poetin sprak over het niet bombarderen van civiele doelen omdat de Oekrainers, in zijn ogen, broeders zijn. elentsky heeft de oorlog al maanden geleden verloren maar werd overeind gehouden door donaties vanuit het westen. De Amerikanen zijn er nu mee gestopt, die hebben door dat het een bodemloze put is. De Britten willen graag wapens leveren maar hebben ze gewoon niet, en nu moet Europa het gaan doen. En dat is wat onno van ons wil, dat wij geloven dat elentsky de oorlog gaat winnen als ie meer wapens van ons krijgt. Binnenkort gaat onno ons vertellen dat elentsky niet alleen wapens nodig heeft maar ook de gevluchte oekrainers, ik heb het al een paar x opgeschreven, er zijn geen manschappen meer. Nu kom ik tegenwoordig regelmatig Oekrainese mensen tegen en ik kan je zeggen, ze willen niet. Ze willen sowieso niet meer terug, nooit meer, maar geloof me dat komt nog wel….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *