Categorieën
Niet gecategoriseerd

22 december 2023, het staat er echt.

Maanden geleden schreef ik het hier al op. Dat elensky door zijn manschappen heen is en begonnen was met jonge vrouwen in te zetten. Dat in de tijd, toen de strijd, in Bakhmut nog een hot item was in het nieuws, de gemiddelde levensverwachting van een soldaat, aan het front, 30 uur was. Dat hou je niet lang vol, dat gaat je opbreken en dan heb je vers bloed nodig. En nu staat het in onze kranten, dat die trekpop mannen nodig heeft om tegen poetin te vechten. Hij is er doorheen. Meer dan een half miljoen jonge mannen heeft hij er doorheen gedraaid. En waarom? Omdat wij het wilden, omdat het westen lithium nodig heeft en dat zit nou eenmaal daar in de grond. In Israel draait de oorlog om gas, voor Gaza ligt een gigantisch gasveld in zee. Energie speelt altijd een grote rol als het gaat om oorlogen, mensen levens veel minder.

1,7 miljoen Afghanen zijn op de vlucht, 7 miljoen Soedanezen. Tis niet belangrijk, er wordt niet over geschreven. Gaat ook om niets, ja, okay, om mensen maar daar hebben we er al teveel van volgens veel geleerden. Nou heeft het westen elensky opgegeven. Wel een leuk detail, de Washington Post had tot gisteren een speciaal ‘Oekraine War’ knopje, tot gisteren, plan B is in werking gezet, we trekken onze handen van Oekraine af.

Alles op het Midden Oosten, een nieuwe oorlog met de Houthi’s, waarom niet? Tis nogal wat, Yemen wordt nu al jarenlang door Saoudi Arabie gebombadeert, eigenlijk vechten de Ayatholla van Iran en MbS van SA daar een prive/godsdienst oorlogje uit, gefinancierd door het westen. Dat heeft de mannen in Yemen gehard tot ongelooflijk strijdlustige militairen. Ze doen daar niets anders dan vechten, als je geboren wordt als man, krijg je geen knuffel maar een handgranaat in je wieg. Een Houthi leeft niet voor zichzelf, voelt zich verantwoordelijk voor zijn volk en gelooft dat er na dit leven een beter leven komt. Dat dit leven een voorbereiding is op een leven bij Allah en dat het een eer is om heldhaftig, voor je volk, te sterven. Kom daar maar eens mee aan in het westen, zelfzuchtige consumerende zombie’s, alleen maar bezig met onszelf. Dan kan je nog zoveel wapens hebben, nog zoveel nepgeld, technologie of fantasie, dat gaan wij nooit winnen. Misschien moet ik toch maar Turks gaan leren….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *