Categorieën
Niet gecategoriseerd

13 december 2023, gisteren had ik het over geloven.

Dat ik helemaal niets meer geloof van wat mij geleerd is op school, of wat ik lees in de kranten, of hoe de geschiedenis is verlopen. Ik geloof helemaal niets. Ooit toen ik bij Compaq Computer werkte werd ik verrast met een bezoekje aan neil armstrong, die actornaut. Nu een jaar of 25 later ben ik er van overtuigd dat die man nooit naar de maan is geweest, dat dat onmogelijk was in 1969, en ik geloof dat het nog steeds onmogelijk is.

Waarom ik het niet geloof? Die foto van nixon die aan het bellen is met neil via een land telefoon. Dat kan niet! Is onmogelijk. Maar goed er zijn zoveel dingen die niet kloppen aan dat hele verhaal, daar wil ik het nu niet over hebben, daar ga ik graag de discussie met mensen over aan. Dit stukkie gaat over geloven niet om de bewijzen die er zijn om dat hele maanlanding verhaal de prullebak in te verwijzen. Ik geloof niets meer. Hieronder staan een paar foto’s van bouwwerken uit vroegere tijden. Gehouwen uit 1 stuk graniet in een tijd dat de mensen volgens de geschiedschrijving nog rondliepen in een berenvel en niets anders hadden dan een primitieve beitel en een hamer. Althans dat is wat ik moet geloven. Met de huidige technologie kunnen wij dit niet nadoen, onmogelijk! Onze voorouders waren in staat zo’n gebouw binnen een jaar of 20 neer te zetten. Ze deden er geen eeuwen over, nee, binnen 20 jaar stond het er. En dat met een beitel en een hamertje, dat moet ik geloven, nee dus.

‘Sta op, en herinner jezelf’ is een uitspraak van Jezus. In onze huidige bijbel kom je hem niet tegen maar in het Evangelie van Thomas, of in andere gnosistische teksten kom je deze zin wel tegen. Sta op en herinner jezelf, want het is hier niet begonnen en het houd hier niet op, we zijn zoveel meer, dat is wat ik geloof. Maar vraag me nog niet hoe het precies zit, daar probeer ik nog achter te komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *