Categorieën
Niet gecategoriseerd

12 december 2023, wilde het vandaag over communiceren hebben maar heb er geen zin an.

Waarover moet ik het dan hebben? Das nu ff een dingetje, genoeg om over te schrijven maar je moet wel kiezen en das niet altijd makkelijk. Ik wilde het gaan hebben over hoe wij in mijn ogen niet meer kunnen communiceren, we allemaal in ons eigen bubbeltje leven en alleen maar op zoek zijn naar bevestiging van onze eigen realiteit, je eigen waarheid. Vaak zoek je tijdens een gesprek nog even conformatie in een app of op een website om je standpunt kracht bij te zetten. Je bent niet de enige die de waarheid kent, kijk maar: L. Hannes zegt het ook.

Nu ga ik het er toch over hebben, het zit me dan ook hoog. Ik heb vroeger zo genoten van het discussiëren met mensen. En vooral als je er dan niet uitkwam, als je het niet eens werd maar ook niet kon achterhalen wie nou gelijk had. Dat bestaat niet meer in deze tijd, antwoorden zijn altijd voorradig, er is altijd wel iemand te vinden die het met je eens is of die je verhaal ondersteunt, online, aan de andere kant van de wereld, dat dan weer wel.

Wat raar is, online discussiëren we ook niet meer, althans ik kom het niet veel meer tegen. We kruipen vooral bij elkaar in de reet als we een plekkie gevonden hebben waar we ons, denken, thuis te voelen. Ergens commentaar op geven, of het er niet mee eens zijn, is not done in de talloze app-groepjes, vriendenclubjes of parallelle samenlevingen. We zoeken niet naar discussie, we zoeken naar mensen die mee willen glijen, als palingen in een emmer snot. En ben je dan toch zo brutaal om ergens op te reageren dan, en daar issie weer, cancellen we elkaar. Hoppa ontvriend, toedeledokie.

Een goeie discussie, van een uurtje of 2, met een paar mensen discussiëren over de stand van de oorlog in het oosten, of die in het midden-oosten. Of een discussie over de prikkies, de lockdowns of mijn favoriet de mondvodden, ik kom ze niet tegen. Met mensen die gevaxxxt zijn praat je niet over die periode en mensen die zich niet hebben laten prikken, tsja daar heeft een discussie over wel of niet vaxxxen niet zoveel zin mee. Maar niet alleen over covid, je kan ook niet meer oh’n over het lhbtqrstvw gedoe, over migratie, of over of Black of All lives matter. Nergens wordt meer over gediscussieerd, wat een gemis, zo jammer, echt klote, hotseknots…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *