Categorieën
Niet gecategoriseerd

9 november 2023, We luisteren niet meer naar elkaar.

Er is geen gezamenlijk doel meer, er zijn geen overeenkomsten, er is geen samenhang. We kruipen weg in onze clubjes waar we alleen maar horen wat we willen horen en zodra iemand er een iets andere mening op na houdt gooi je hem of haar eruit. Cancelen, deleten, we hebben er zelfs een Nederlands woord voor, ‘ontvrienden’. En der zijn zoveel clubjes in ons k*tlandje dat je altijd wel medestanders vind, maakt niet uit hoe gestoord, hoe twisted, hoe volkomen absurd je standpunten of ideeën zijn. Het heeft Nederlanders het gevoel gegeven dat we elkaar niet meer nodig hebben, Den Haag zorgt toch wel voor ons, hahahaha, nog ff ja, sukkels.

We zijn elkaar kwijtgeraakt en dat is jammer. We accepteren een andere mening of levensstijl niet meer. Heb je die dan wordt je meteen belachelijk gemaakt of men negeert je gewoon. Nederlanders zijn er niet meer voor elkaar, misschien zijn we dat wel nooit geweest, misschien bestaat Nederland helemaal niet, dat zal me niets verbazen. De manier waarop wij mensen in een hoek trappen is echt van een andere orde dan waar ik bv nu ben, en ik kan het weten want ik ben het nou eenmaal nooit met iemand eens. Vroeger werd een andere mening nog wel geappriceerd, das voorbij, de angst dat die andere mening besmettelijk is is zo groot dat je meteen wordt gecanceld, belachelijk gemaakt, gekleineerd. Gekleineerd, das ook een dingetje in ons landje, noemen ze je Koertje ipv Koert. Het zal wel ik ben er klaar mee, jullie doen maar. Dit x heb ik niet gewacht tot ik uit zo’n clubje wordt gesodemieterd maar ben uit voorzorg zelf uit al die groepjes gestapt. Ik hoor niet thuis in die fake-bubbels, toedeledokki.

Geeft me meer tijd en rust om de bijbel te lezen, dat is een mooie bijkomstigheid. Ik zit nog in een paar informatieve kanalen en dan houd het op. 1 van die kanalen is van Pepe, Pepe is een geopoliticus uit Zuid Amerika. Een groot voorstander van poetin en hamas, hij haat het westen, maar heeft wel humor. Ik mag Pepe wel, zou graag een x met hem om de tafel, alleen kan dat niet want zijn kanaal is alleen informatief. Ben benieuwd of hij mij zou kleineren of cancelen, denk het niet. De man heeft humor, veel Nederlanders missen dat. Humor in ons landje gaat altijd ten koste van een ander, ten koste van diegene die er een andere mening op na houd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *