Categorieën
Niet gecategoriseerd

8 november 2023, en is er weer 1 jarig! Hoera, hoera…

Maar dit x kan ik haar persoonlijk feliciteren, dat komt niet vaak voor. Ga ik zodadelijk dan ook uitgebreid doen, gezellig!

20 jaar, in 1988 werd ik 20. Wat klinkt dat ver weg, 1988. In 1988 werden we Europees kampioen door Rusland te verslaan in de finale met 2-0. Je kan je niet voorstellen dat we dat ooit nog redden. Nu kijk ik niet veel voetbal meer maar ik lees wel eens wat. Ze liggen tegenwoordig vooral in het ziekenhuis, met hartproblemen. Dat kwam, zover ik me kan herinneren in 1988 niet voor. Hoogstens werd een Marco keihard tegen zijn enkels geschopt waardoor hij vaker geblesseerd was dan dattie kon spelen. Maar goed, komt vast door klimaatverandering, die hartproblemen, kan niet anders.

Eigenlijk is dat het enige wat ik me kan herinneren van 1988. Volgens mij woonde ik in die tijd, in een kamertje, in Nijmegen of Arnhem en werkte ik in de horeca, wat dat betreft is er niet veel veranderd. Nu verblijf ik op het moment niet in Nederland maar voor de rest ben ik niet veel opgeschoten, al voelt het niet zo. In 1988 had ik geen dochter die 20 werd en die bij me woonde, das toch een groot verschil.

Winnen van Rusland zal niet meer gaan, de wereld is ernstiger verdeeld dan in de jaren ’80. Al hadden we in die tijd de koude oorlog, zo grimmig als de wereld er op dit moment voorstaat was het volgens mij niet. Maar misschien ligt dat wel aan mij, ik zoek het misschien zelf wel op. Afgelopen week zijn in Darfur, Soedan, meer dan 800, vooral kinderen en vrouwen, afgemaakt door moslim extremisten. Of wat denk je van de bijna 2 miljoen Afghanen die op dit moment Pakistaan uit worden gejaagd. Ze krijgen geen broodpakketje mee van rutte of biden, geen scudraket of tank, niemand heeft aandacht voor ze, er valt niets aan ze te verdienen.

Maar vandaag gaan we feest vieren! Er is er tenslotte 1 jarig. En we mogen weer gasten verwennen met lekker eten, leuk! Wat dat betreft gaat het crescendo, de Q staat iedere dag lekker te roken, het zonnetje komt alweer op, het leven is mooi…. toch?

4 reacties op “8 november 2023, en is er weer 1 jarig! Hoera, hoera…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *