Categorieën
Niet gecategoriseerd

19 oktober 2023, ik hoorde gisteren een klote verhaal.

Het spookt maar door mijn hoofd, en al wil ik er niet over schrijven, ik doe het toch. 5 maanden duurde het voor haar zoon overleed. Van het constateren van de kanker tot zijn overlijden duurde 5 maanden. 12 jaar was haar zoon, ouder gaat hij niet worden.

De dokteren hadden nog nooit zoiets gezien, onverklaarbaar, maar 1 dokter had haar gezegd dat het vaker voor kwam, sinds een jaar of 2. Maar dat ze er niet over mogen praten, er is namelijk geen probleem, geen oversterfte, geen turbokanker, onderzoek is niet nodig, we deden het voor een ander, (haar zoontje om naar de Mac en op vakantie te kunnen gaan) volgens dit DEMISSIONAIR kabinet.

Goed genoeg gezegd, kheb er al genoeg over geschreven, daarom zit ik nog steeds in het wappie hoekje van linkeduit en fakebook. En daarom ben ik de bijbel weer gaan lezen en ben ik weer gaan geloven. Echt geloven. Niet in de God van die prikpooier die op tv zei dat ze van deur tot deur zouden gaan, van arm tot arm. Niet in de God van die, volgens mij al lang overleden paus, of van die gnoom die gisteren naar Israël vloog. Daar zit een andere God achter, die van het geld, van Mammon.

Ik ben er achter waarom ik de Statenbijbel beter begrijp dan de nieuwe vertaling, het zijn de koppen die ‘t ‘m doen. De Statenbijbel heeft geen koppen, Mattheus 13 heeft 1 kop en dat is Hoofdstuk 13. In de nieuwe vertaling staan 7 koppen, het begint met de gelijkenis van den zaaier en dan komt er weer een kop, de uitleg en dan nog 1 en nog 1. En weet je wat het is? Dat haalt het verhaal helemaal onderuit. Wij zijn gewend alleen de koppen te lezen en onbewust doe je dat in de bijbel ook. Wie heeft dat verzonnen? Die koppen? Crimineel!

Onze hele maatschappij is gebaseerd op koppen, we lezen de inhoud niet meer. Of het nu gaat om oorlogen, ziektes, onderwijs of wat we eten, als er in de kop staat dat het goed is dan vinden we het best. “Waarom spreekt U in vergelijkingen?”: vroegen de discipelen aan Jezus. Nou omdat de waarheid niet besproken mag worden. Toen niet en nu niet. Wat een wereld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: