Categorieën
Niet gecategoriseerd

18 oktober 2023, bij Mattheus vind je geen poespas.

Geen stalletjes, ossen of kamelen,. Maria beviel gewoon in een huis. Mattheus is vrij zakelijk, een echte tollenaar, ik hou daar wel van. In Mattheus 13 kom je naar mijn idee een belangrijk stukkie tegen, de laatste alinea. De reden waarom de Joden Jezus niet aannemen als hun nieuwe koning. Jezus was een zoon van een timmerman, had 4 broers, een rits zusjes, hij was 1 van hun. Ondanks alle wonderen, genezingen, en zijn wijze gepraat blijft dat boven hem hangen. Volgens de profetieën kwam er een koning, geen timmermanszoon.

Tot op de dag van vandaag geloven de Joden niet dat Jezus de Christus was waar de profeten 2000 jaar daarvoor over spraken. Vandaar dat wij, in hun ogen, geen heidenen maar christelijke heidenen zijn. De Joden wachten ondertussen nog steeds op hun koning, gaan wij dat straks ook doen?

Volgens de verschillende Openbaringen komt Jezus vanuit de hemel tot ons en gaat de nieuwe tijd beginnen. Groots en meeslepend zijn de verhalen over hoe Hij zich presenteren zal. Wat nou als dat toch weer wat minder is? Ik weet ik begeef me op glad ijs, het staat geschreven! Maar zo spraken de farizeeërs 2000 jaar geleden ook! Er zou een koning geboren worden, geen timmermanszoon.

En niet dat ik hier wil beweren dat het allemaal heel anders zal gaan maar ik blijf dat grootste niet vinden in de woorden die Jezus spreekt. En wat zou het jammer zijn als wij, als christenen, zijn komst over het hoofd zien omdat we de profetieën niet begrijpen. Kleingelovigen noemt Jezus zijn discipelen vaak, prachtig woord! Ondanks dat ze van hem gaven ontvingen lukte het ze niet een man te genezen omdat ze te kleingelovig waren. Heer, hoe groots moet je geloven om niet kleingelovig te zijn? Hoe klein moet je durven zijn om Uw grootsheid te zien.

2 reacties op “18 oktober 2023, bij Mattheus vind je geen poespas.”

Ga een ander boek lezen. God, Jezus, die boeken zijn m.i. fabeltjes als ik zo eens om me heen kijk en luister.

Ik geloof er geen zak meer van en het lijkt me een soort judasverhaal geschreven door de duivel(s). Mensen te laten geloven dat ze nog hoop hebben….op wat? De hele bevolking roeien ze stap voor stap uit als in een script geschreven. Heb je geen paar miljard dan roeien ze je uit.

Ik snap je daarom ook niet waarom je die zooi leest en uitspreekt.

p.s. de verhaaltjes over het avontuur vind ik veel leuker.

Hoe staat het met de motor en het leven waar jullie op dit moment zijn? Of ga je hopen dat Jesus uit de hemel neer gaat dalen om jou te voorzien van een nieuwe ark met een warme douche?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *