Categorieën
Niet gecategoriseerd

11 oktober 2023, voor wie ben jij?

Daar issie weer, de belangrijkste vraag volgens MSM, voor wie ben jij? A’dam is voor, R’dam tegen, of ligt het wat gecompliceerder? Ik zag een filmpje voorbij komen van honderden, zingende, Urkers die voor Israël zijn. Er zijn ook mensen tegen, die willen demonstreren en dat mag dan weer niet waar zij het willen.

Op social media laten mensen ook graag zien waar ze voor of tegen zijn via het posten van plaatjes met slimme, door anderen verzonnen quotes erop. Via copy/paste of gewoon een like heb je je mening de wereld ingeslingerd, zo dat is weer klaar. Voor of tegen zijn is belangrijk, voor het klimaat, voor Oekraïne, tegen vaccinaties zolang we maar een mening hebben en iedereen dat weet!

Toen Jezus op Palmpasen Jeruzalem binnen kwam waren de mensen voor, 2 dagen later waren ze tegen. Met de juiste retoriek is de mening van mensen vrij gemakkelijk te manipuleren. Een paar gruwelijke plaatjes, wat bombastisch geouwehoer en meningen kunnen draaien als een blad aan een boom. Achter de meningen zit vaak heel veel angst, onwetendheid en gemakzucht, dan ben je er maar van af.

Ik ben niet tegen vaccinaties, niet voor Rusland of de Palestijnen maar ook niet tegen Israël of Oekraïne. Een mening vorm je niet door te luisteren naar wat anderen je vertellen maar door te luisteren naar je hart. En dat is lastig in een polariserende wereld, voor of tegen zijn, ik zei het al, das belangrijk.

In de brieven van Paulus en die van de andere apostelen komt het naar mijn mening (die heb ik wel) niet neer op voor of tegen zijn maar op onderzoek doen naar jezelf en daar te zoeken naar de balk in je eigen oog. Het kan aan mij liggen maar ik heb het idee dat de meeste mensen blind zijn vanwege de balken die we tegenkomen op de digitale snelweg. Maar zelfs als je blind bent is het mogelijk te zien, als je terug grijpt naar je hart, daar liggen de antwoorden. Maar daar moet je wel moed voor hebben….

Één reactie op “11 oktober 2023, voor wie ben jij?”

Koert kerel, een mening moet je toch eigenlijk vooral ook vormen o.b.v. kennis? Dat lijkt me het meest neutraal. (als je je al überhaupt een mening moet vormen, laat staan delen met de wereld). Want dat ben ik met je eens, zoveel social media outlets die vooral als ‘meningenriool’ fungeren.
Een mening vormen vanuit je hart wordt vaak gelardeerd met emoties vanuit het hoofd. En dan is het al snel ideologie. We weten inmiddels wat daar van komt. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *