Categorieën
Niet gecategoriseerd

20 augustus 2023, gisteren was ik laat met mijn stukkie.

Ik lag heerlijk te liggen aan zo’n eilandje maar was dit x niet alleen. Rond een uur of 08.00 wilde ik naar een dorpje varen om mijn stukkie online te zetten en wat denk je? De motorboot achter me had pech. De schipper was een echte Fries en wist dus precies wat er aan de hand was, al snel lag de steiger vol met onderdelen en gereedschap. Het was een brandstofpomp probleempje, niet ter plekke op te lossen, een sleepie was noodzakelijk. En zo mocht ik ze helpen, ik heb ze naar de plek van bestemming gebracht. Vandaar mijn verlate stukkie!

All wars are bankers wars, daar eindigde ik gisteren mee. Kheb wel ff getwijfeld of ik het er vandaag weer over moet gaan hebben. Het was namelijk een leuke dag gisteren en daar zou ik dit stukkie ook mee kunnen vullen. Dat is het mooie, ondanks dat er heel veel onrecht is en het kwaad zich steeds nadrukkelijker manifesteerd is het heel makkelijk er een leuke dag van te maken, daarover later, weer, meer.

Maar het zit me hoog, het kwaad zit zo diep geworteld in onze samenleving dat we het niet eens meer door hebben. Zo’n bericht, dat meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens leven, daar zouden we toch helemaal niet van moeten schrikken? Dan bied je die miljoen mensen toch een sleepie aan en breng je ze naar huis? Als er 1 miljoen mensen onder de armoedegrens leven zijn er in dit landje 16 miljoen over die dat niet doen, sleepies zat zou ik zeggen.

Maar we zien het niet meer, das het kwaad. We zijn afgeleid en alleen maar bezig met het volgende selfie. In de volksverlakkerijkrant stond gisteren een interview met Adriaan van Dis, ik keek vroeger erg graag naar zomergasten toen hij het presenteerde. Ik kan dat artikel natuurlijk niet lezen maar alleen aan de kop had ik al genoeg. Adriaan ziet het ook niet meer, volgens Adriaan moeten we ons harnassen, is het leven niet prettig en zijn de mensen niet aardig. Dat zegt een rijke, blanke, geslaagde, trieste oude man. Zo zielig, hij ziet het niet meer, zijn ego is te groot. Jammer.

Ik kom alleen maar aardige mensen tegen, heb mijn harnas juist afgegooid en het leven is geweldig! Alleen maar liefde is wat mij ten deel valt. Das niet goed voor ons huidige systeem. Aan liefde VERDIEN je veel minder dan aan haat. Wat VERDIENEN wij? Waarom vragen we ons dat niet meer af? Adriaan vind vast dat hij zijn rijkdom verdient heeft en vind vast ook dat wij moeten vinden dat hij het verdient en dat we hem dat vaak moeten vertellen, anders zijn we niet lief. Ik heb medelijden met Adriaan, ik heb echt genoten van zijn programma’s, die intellectuele bekakte stem, die semi-luchtige houding, heerlijk! Het is niet de maatschappij die moet veranderen, tis Adriaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *