Categorieën
Niet gecategoriseerd

12 augustus 2023, ik heb zo’n ongelooflijk mooie ervaring gehad met het kopen van een wc’tje.

Mensen willen echt alleen maar goed doen, dat blijkt dan wel weer. Ik moet eerlijk bekennen, het wc’tje, in de boot, heeft het nooit goed gedaan. Hij pompte geen water op. Als ik gepoept had moest ik een puts pakken om het wc’tje te vullen zodat ik de zooi weg kon pompen. Op zich had ik daar niet zo’n moeite mee maar ik moet bekennen echt fris was het niet. Laatst sliepen we met z’n drieën op de boot en dan is het toch lekkerderder als je niet constant met putsen water hoeft te sjouwen. Twee weken geleden had ik dus het plan opgevat het wc’tje te maken, hopende dat het een verstoppingkje was. Maar nee hoor, het pompje was kapot, er zat een scheurtje in, een nieuw pompje was noodzaak. Kosten voor een nieuw pompje: 109 euries.

En dat terwijl ik een heel nieuw toiletje, in de aanbieding, voor 190 kan aanschaffen. 109 voor een pompje, wat een geld! Dus maar ff naar die bekende site waar je tweedehands rommel kan kopen en ja hoor daar stond een tweedehands, maar wel nieuw, toiletje te koop. De beste man, zijn broer, had een nieuwe boot gekocht, daar zat een handpomptoiletje in en die heeft hij natuurlijk vervangen voor een elektrisch toiletje. 180 vroeg hij voor het toiletje en daarnaast woonde hij in Purmerend, dus daar komen dan de verzendkosten nog bij. Na wat heen en weer ge-app, vroeg hij 130. Na nog wat ge-app bood ik 110 en dat vond hij ok! Blij als een kind, nu heb ik een heel nieuw toiletje voor de prijs van een pompje, vroeg hij mij wanneer ik ‘m kom ophalen. Kun je hem ook opsturen? Ik heb geen auto ter beschikking schreef ik. Polle, zo noemt Paul zichzelf op mp vond dat maar raar, ik legde hem het 1 en ander uit. “Weet je wat”, zei hij, “ik heb toch niets te doen ik kom hem wel ff brengen.”

En zo stond Polle een uurtje of 4 later voor mijn neus met het wc’tje. Kheb er weer een vriend bij. Het wc’tje staat, ondertussen, te glimmen in een fris geschilderd toiletje, man wat ben ik blij. Geen gesjouw meer met putsen water, alles is weer lekker fris. Nogmaals mijn hartelijke dank Polle, mocht je dit stukkie ooit lezen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *