Categorieën
Niet gecategoriseerd

7 augustus 2023, ben vannacht weer de hele tijd bezig geweest met die oorlog.

Ik vind het zo ongelooflijk dat dit gewoon gebeurt, in onze achtertuin, en dat we er niets aan doen. Gisteren kwam ik een paar Oekraïners tegen op straat, je pikt ze er zo uit over het algemeen. Wat zou ik graag met ze praten, over hoe het zover is gekomen, niet dat dat zin heeft, tis te laat, die 400k jongens en meisjes worden daar niet meer levend van.

Kijk, al die leugens over het klimaat? Kan ik hebben, over de pensioenen? Ach tis maar geld. De leugens over de toeslagenaffaire, de gaswinning, de boeren, covid, mondkapjes of zogenaamde kredietcrisissen, kom maar op! Maar dat we in de 21ste eeuw, in Europa, 400k jonge mensen laten afslachten dat houd me bezig, daar lig ik wakker van, dan wordt ik pislink.

Het is de NATO die dit heeft toegelaten, zij waren het die in 2022 de vredesonderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne torpedeerden. Die vetkwap uit London mocht dat toen doen, boris ging persoonlijk naar zelinsky om hem te vertellen dat een bestand geen optie is. Dat die marionet in Kyev alle steun zou krijgen die hij nodig zou hebben om poetin te verslaan. En dat hij er zelf miljardair van zou gaan worden, dat helpt altijd goed. Niemand dacht aan de 400k jongens en meisjes, boris niet, rutte niet, stoltenberg niet, biden niet, jaap niet, maria niet en kees al helemaal niet. Bang als we zijn te verliezen wat we denken te hebben.

Voordat ik ging slapen heb ik het nummer van Nina Simona gedraaid, ‘I’ve got live’. Ik wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *