Categorieën
Niet gecategoriseerd

22 juli 2023, waar moet ik beginnen?

Ruim een week geen stukkies maar kheb wel van alles meegemaakt natuurlijk. Zo kreeg ik van de slager hier vorige week een reeruggetje, zomaar, omdat ik het ben, man wat was dat lekker, ongelooflijk! Zondag heb ik ervan genoten in combinatie met een bonensalade van sperzieboontjes uit de kerktuin. Die had ik ook al gekregen, afgelopen zondag at ik voor niets.

Kheb instabiele accu’s, das lastig. Het ene moment denken ze dat ze vol zitten, een uurtje later zijn ze dat weer vergeten. Maar ben ervoor aan het werk, hele natuurgebieden, complete bossen ontdoe ik van onkruid. Samen met Sam struin ik door de omgeving om Jacobskruid te rooien, machtig werk. Gisteren stond ik een paar seconden oog in oog met een ree, die had zijn ruggetje nog, zo mooi! Ooievaars, arenden, hazen, konijnen, reeën, alleen de wolf ben ik nog niet tegengekomen, wie weet komt dat nog.

En ondertussen speelt zich van alles af op het wereldtoneel. Het ene schouwspel is nog niet voorbij of de volgende illusie wordt ons alweer voorgeschoteld. Gelukkig mogen we eerst nog even op vakantie voor de volgende hoax. Ff bijkomen, tis allemaal best veel. Op naar een nieuw kabinet, een volgende fase in de oorlog (ik hoorde dat de clusterbommen ondertussen al worden ingezet), op naar de volgende conferentie waar rijke mannen denken te kunnen beslissen over ons leven. Nou niet de mijne, das een ding wat zeker is!

En dan de bijbel, ik ga hard. Ben nu bezig met Jesaja, pfffff lastig hoor. Al die profetieën, de 1 nog vager dan de ander. Nee dan vind ik Prediker veel interessanter, wat moet het frustrerend zijn om de wijste man ooit te zijn en dan toch zulke domme dingen te doen. Dan kan je de vrouw wel de schuld geven maar volgens mij moet je met 1000 vrouwen je mond houden, dat gaat nergens over. Ik zou best wel eens een kopje thee met Salomo willen drinken, ff over hoe hij dat nou deed, 1000 vrouwen, mij lukte het met 1 niet eens…

Prediker ga ik er vaker bij pakken, “alles is 1” staat erin, en “van stof zijt gij gemaakt, tot stof zult gij wederkeren”. Wijze woorden. IJdelheid, dat woord kom je veel tegen in Prediker, eigenlijk komt alles, bij de mens, voort uit ijdelheid. IJdelheid komt er niet goed af in Prediker, maar is het altijd slecht? Persoonlijk kick ik er best op dat ik niet meer zo dik ben. Niet dat ik er problemen mee had toen ik 35 kilo zwaarder was maar ik vind mezelf er nu wel beter uitzien. OK, als je die baard wegdenkt dan. Een strakke buik voelt lekkerderder en ziet er gewoon gezelliger uit, is dat ijdel? Vast wel, maar ik ben er wel blij mee.

Hé lekker, weer ff wat van me af schrijven, ben er weer klaar voor! Nog 3 jaar stukkies, waarom niet? We gaan het zien, Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Vandaag ga ik zooi opruimen bij een ander, dat gaat me steeds beter af. Misschien werkt dat wel samen, dat je als je je eigen zooi opruimt je ook beter wordt in het opruimen van andermans zooi. Maar tis nog vroeg, kheb de tijd, het wordt vast weer een mooie dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *