Categorieën
Niet gecategoriseerd

10 juli 2023, lang wakker gelegen vannacht.

Als een dominee vanaf de kansel aangeeft dat Poetin de schuldige is, waarom moet ik dan uit alle macht willen aangeven dat dat niet zo is? Waarom kan ik niet gewoon denken, ach dat is nou eenmaal wat men wil horen, de beste man weet niet beter, heeft geen zin om onderzoek te doen en die paar mannen en vrouwen hier in de kerk zal het ook een rotzorg zijn, laat ze. Neeeeee koertje moet tegen de dominee zeggen dat het misschien wel wat gecompliceerder in elkaar zit. Dat waar 2 vechten, 2 vaak schuld hebben. Dat de pers het misschien wel eens niet helemaal bij het rechte eind heeft, dat er misschien wel driehonderd valse profeten rondlopen… Ja daar schaam ik me nog het meeste voor, kent u Micha vroeg ik. Aan een dominee….

Tis wel fijn om in de bijbel meer van die sukkels tegen te komen die niet voor het brede pad kiezen. In het echte leven gebeurt dat niet veel. Nu is het pad wat ik loop wel erg smal, ik donder er zelf regelmatig vanaf. Of ik heb het idee dat het doodloopt, maar dan vind ik toch weer een smalle doorgang. Drie mannen waren het dit x die mij het pad weer toonden. Met blikken bier en weinig bootervaring meerden ze aan bij het eilandje waaraan ik lig. Nieuwsgierig naar de naam van de boot en mijn lange baard gingen ze het gesprek aan. Na een uurtje lullen over de wereldeconomie, de toekomst, God en hun drankgebruik verlieten ze met een Namaste gebaar het eilandje, wie weet gaan ze wat minder drinken!

Ik moet gewoon door, tis niet anders. Meedoen is geen optie🤠. De elektriek op de boot. Ik snap er geen bal van maar ik ga eruit komen. Tis een kwestie van doormeten, maar als iets stroom krijgt zou het het toch moeten doen? Ik moet nog zoveel leren, maar ik heb de tijd. Hoop ik…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *