Categorieën
Niet gecategoriseerd

23 juni 2023, gisteren met een zeis gewerkt.

Het schrikkeldraad rond het weiland moest vrij gemaakt worden van wild groeiende vegetatie. Ik had ook een bosmaaier tot mijn beschikking, een elektrische, op accu’s. Ontzettend handig ding maar niet in een weiland. Rietstengels komt tie niet doorheen, zuringstengels ook niet. En veel van het lange gras draait om de kop waardoor je continu loopt te rukken aan een vastgelopen kop. Nu had ik dus ook een zeis bij me, dus na een tijdje dacht ik laat ik dat eens proberen. En wat denk je? Werkt veel sneller en beter, kost alleen wat meer kracht maar gelukkig heb ik daar weer wat van.

Tegenover mijn bootje woont een Beppe van over de 93. Ze heeft geen koelkast, geen vriezer maar een kelder. Dat werkt voor haar heel goed. Voor veel mensen is het niet voor te stellen dat je zonder koelkast leeft maar ik kan het beamen, het gaat! Je moet wel wat slimmer inkopen en daarnaast maak ik gebruik van een luikje in de bodem van de boot waardoor ik mijn yoghurt en boter ietwat koeler kan houden. Tis een kwestie van niet teveel kopen en het mooie is dat je het dan ook niet op kan eten. Of weggooien…

Vandaag weer houthakken denk ik. We gaan het zien. Voel het wel in mijn lichaam hoor, dat zeisen is best zwaar. Tis een beweging die ik niet dagelijks maak. Maar tis niet verkeerd om fysiek wat sterker te worden, daar ben ik van overtuigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *