Categorieën
Niet gecategoriseerd

22 juni 2023, en dan zit je ineens in Samuël.

Moet ook wel. Het gaat hard om ons heen. Terwijl wij worden beziggehouden met verdwenen onderzeebootjes en landbouwakkoordenq is het land waar de bijbel over gaat zich volop aan het voorbereiden op een mega-oorlog. De vraag voor veel Israëlieten is niet of de voorspellingen uitkomen die in de bijbel staan maar wanneer het van start gaat. En dat dat niet zolang meer duurt staat voor velen vast.

Vooral de ontwikkelingen in de USA houden de Israëlieten op dit moment bezig. Het botert niet zo tussen het huidige bewind in Washington en Jeruzalem. Gisteren vond er een aanslag plaats waarbij 4 joodse mensen het leven lieten waarna de twee aanslagplegers werden gedood. Dhr blinken (das de minister van buitenlandse zaken in de VS) betreurde de dood van zoveel mensen maar weigerde de aanslagplegers te veroordelen. Dat komt aan in Israël, daar zijn ze niet blij mee.

Het zijn vooral de onderhandelingen tussen de VS en Iran die de Israëlieten dwars zitten. Iran steunt Hezbollah openlijk, is bezig of heeft al de beschikking over kernwapens, en nu lijkt het erop dat het regime van biden dat wel prima vind. En volgens mij staat de afloop van deze crisis in de bijbel, wat zeg ik? Niet alleen de afloop, het hele verhaal staat er. Van het begin tot het eind.

VERTROUWEN. Daar draait alles om volgens mij. Vertrouwen in de Heer. Vertrouwen in een kracht die hoger is dan de mens. Zonder dat vertrouwen gaat de mens zichzelf te buiten aan het gevoel zelf belangrijk te zijn. En dat is precies wat het kwaad nastreeft, dat is het gevoel wat de duivel ons wil meegeven. Dat alles draait om Jeself, en niet om alles om ons heen.

Het boek Ruth gaf weer zo’n geweldig voorbeeld van hoe het ook kan. Dat door jezelf weg te cijferen alles op je afkomt. Door te vertrouwen op God je ontvangt wat je toevalt. God neemt en God geeft, tis echt zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *