Categorieën
Niet gecategoriseerd

10 juni 2023, en dan is het gedaan met de rust.

Mag die kouwe wind terugkomen? Tout Fryslan zit, ligt of hangt op het water met dit weer en mijn rustige steigertjes in de middle of nowhere liggen nu vol met varende Friese jeugd. Wat btw tot hele gezellige avonden kan leiden.

Gisterenavond zat mijn hele boot vol met Friese jongens en 1 Leidse dame (voor 25% Fries). 5 Hylke en Sietze’s, echte Friezen, niet gevaxxxt, altijd ruzie met de veldwachter, en altijd zwarte vegen op het gezicht van Motorolie. Toen de eerste op mijn boot stapte om even naar binnen te kijken zag hij mijn bijbel liggen en vroeg hij: “gelooft u? Ik ook, hé jongens deze man gelooft ook in God” riep hij naar zijn vrienden.

Ze brachten een biertje voor me mee, tsja uit beleefdheid heb ik ‘m maar opgedronken. Na dat biertje heb ik ze van de boot gegooid en ben gaan slapen. Zij gingen door met herrie maken met die klote buitenboordmotortjes. 1 van die jongens, 16 jaar, zit op school om binnenvaartschipper te worden. Hij vaart in een prachtig kruizertje, heeft tie helemaal zelf gekocht en opgeknapt. Hij heeft er zelfs vloerbedekking ingelegd waardoor je niet meer met je schoenen aan naar binnen mag. Dat zijn details waar ik van hou!

Ik blijf erbij, als er hoop is in dit landje dan vinden we die in Fryslan! Bij deze jongens, ze weten het alleen zelf nog niet. Ze bleven u tegen me zeggen hoe vaak ik ook zei dat dat niet nodig was. Kheb nog lang na liggen genieten van alweer een mooie dag, man wat heb ik weer zin in vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *