Categorieën
Niet gecategoriseerd

6 mei 2023, het regent en ik vind het heerlijk!

Misschien moet ik hier de aankomende 25 jaar maar blijven liggen. Nou ik denk niet dat Sam daar blij mee is. We liggen aan een steigertje midden in het water, hij kan niet aan land. Mijn tel is leeg, kheb geen prik meer, de wereld is van mij! Alleen de boot, Sam, het water, de vogels, regen en ikkie, that’s it.

Kluizenaar, dat zou best wat voor mij zijn. Hmm het lekt in de boot, daar was ik al bang voor. De vorige eigenaar heeft er een nieuw luik opgezet vertelde hij trots, zelfgemaakt. Een lek luik, dat dan weer wel. Hij heeft er ook een zeiltje bij gemaakt wat je over het luik kan spannen alleen kan je dat zeiltje van binnenuit niet vastzetten. Das onmogelijk. Nu kan ik buiten gaan staan en dat zeiltje vastzetten maar dan kan ik niet meer naar binnen. Heel veel bakkies eronder zetten dan maar, we zullen toch niet zo snel zinken?

Tis niet echt druppelen meer, tis meer een straaltje. Hahahaha, ik zie de koppen in de krant al voor me. Het eerste het beste regenbuitje en de Mithrandir vergaat met man en muis. Laat ik nog maar een kopje thee inschenken, we vergaan in stijl!

Kheb gisteren voor het eerst in de boot gedanst. Er zit een radio in met maar 1 zender, waterstad Fryslan en die draaien soms best lekkere muziek. Tijdens het koken van mijn avondmaaltje kwam Aretha voorbij, lekker man! Na een uurtje was ik er wel klaar mee, rond de 20 minuten reclame en zogenaamd nieuws verpeste de sfeer, dan kan ik beter dansen op de muziek van de vogels hier. Zo heb ik gisteren voor het eerst een Koekoek gezien. Hij zat in een boom naast me en riep heel hard koekoek naar mij. Toen ik me omdraaide vloog hij weg, zo mooi om te zien.

Straks om 8.00 maar ff naar de radio luisteren of het vandaag nog droog gaat worden. Kheb heerlijk bruin brood en kaas om de dag te beginnen. Sam ligt nog tevreden te knorren naast me, als het regent heeft tie totaal geen behoefte om naar buiten te gaan. Dat zijn blaas niet overstroomt daar snap ik niets van…

Hé! Het wordt wat lichter, zou de regenbui na 2 uur voorbij zijn? Om me heen ziet het er nog donker uit, wie weet moet ik straks nog hozen. Wat een avontuur weer! Genieten, het wordt weer een fantastische dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *