Categorieën
Niet gecategoriseerd

22 april 2023, volgende week wordt ik wakker op de boot.

Op de Mithrandir! Zo ga ik hem noemen. Op dit moment heeft de boot geen naam. De vorige eigenaar vond dat niet zo nodig. Volgens het wetboek is een naam op een boot verplicht en dat is op zich een goede reden er niet aan mee te doen. Maar persoonlijk vind ik een boot zonder naam niet kunnen. Vandaar dat ik heel serieus op zoek ben gegaan naar de juiste naam, dat is Mithrandir geworden, Sindarijns voor de Grijze Pelgrim of de Grijze Zwerver.

Wat ook verplicht is op een bootje is de ligplaats. Waar tie vandaan komt. Ik dacht eerst aan de Wereld maar das wat afgezaagd. Achterop de boot komt Osgiliath te staan, dat is Sindarijns voor Citadel van de Sterren. De hoofdstad van het koninkrijk Gondor in Midden-Aarde.

En zo bouw ik aan een eigen wereldje in de waanzin om me heen. Samen met Elanor, Frodo, Sam en, over een weekje, de Mithrandir een andere werkelijkheid creëren. Laten zien dat het anders kan. Kheb grote plannen om klein te beginnen, ben zo benieuwd of dat gaat lukken. Tis best spannend, geloof me. Maar wat heb ik er een zin an!

3 reacties op “22 april 2023, volgende week wordt ik wakker op de boot.”

Je had de boot ook Koert kunnen noemen?

Terzijde, leuk je bent nu een boatman, bootsman, of seamen, bent geworden, het zaad der aarde komt altijd van het water. 🙂

Ik ben jou niet vergeten Koert, maar had even mijn eigen “ontwikkelingen”, of ingewikkeldheden.

Ik hou van je als mens, dat is makkelijk want je bent een mooi mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *