Categorieën
Niet gecategoriseerd

12 april 2023, verf voor de boot, dat was mijn doel gisteren.

Dus met frisse moed, en nog steeds mijn winterjas aan, sprong ik op de fiets om door, de regen en hagelbuien, mijn weg naar 1 hele grote botenspeciaalzaak te vinden. Halverwege, vlak bij een winkelcentrum, wat denk je? Lekke band. Gelukkig er zit een fietsenmaker! Maar die heeft geen tijd om mij te helpen, volgende week maandag klaar. Zelf doen mag niet, tsja wat moet je dan?

Lopen! Met nog steeds hagelbuien en die eeuwige Friese wind. Sam vond het, ondanks dattie graag buiten is, maar hondenweer, hij keek me aan of ik gek was. Maar goed we stapten door en kwamen uiteindelijk daar waar we wezen moesten, de watersportwinkel.

5 werknemers liepen druk rond in de gigantische zaak waar ze idd alles hebben op het gebied van bootjesrommel. Verstoort keken ze op toen ik binnenkwam, ik riep goedenochtend en volgens mij hoorde ik iets terug. Nu kijken mensen wel vaker op als ik binnenkom, en meestal verstoort, dus daar ben ik aan gewend, dus liep ik, samen met Sam, vrolijk op de verf afdeling af. 1 van de werknemers volgde me. Daar was ik wel blij om want ik had een hoop vragen. 1,5 minuut later waren mijn vele vragen beantwoord en stond ik met een blik verf, een potje anti-roest en een houten stokkie in mijn handen. Buiten hagelde het zo hard dat je mekaar bijna niet kon verstaan in de zaak. “Ik kijk nog ff rond”, dat was goed…

Bootjesrommel is duur, dat valt meteen op. En der is veel bootjesrommel. Een kaart van de Friese meren kost €17,99, de app is gratis! Ik heb niets aan een app, ik wil geen app, ik zoek wel naar een waterkaart van 2019 of ouder. Zoveel zal er toch niet veranderen, aan die meren, in een paar jaar tijd?

Het bleef hagelen en regenen maar ik had het wel gezien. Ik ging betalen. Daar raakte ik in gesprek met de baas, althans dat denk ik. Hij liet 4x vallen dat het heel erg goed ging met zijn zaak en dat hij niet mocht klagen. Zelfs tijdens de coronahoax kende zijn zaak geen problemen, het leven was mooi. Tot nu toe was ik de enige in zijn zaak maar dat zegt natuurlijk niets. Het was de dag na Pasen en een beetje consumerende zombie gaat dan niet naar een bootjesrommelzaak. Dat doe je de dag ervoor, met z’n allen, das logisch. Het was nog niet droog, maar ik wilde weg, sorry Sam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *