Categorieën
Niet gecategoriseerd

5 januari 2023, kheb het er volgens mij nog nooit echt over gehad, die verdwenen kids.

Zijn er ondertussen een stuk of 2000 toch? Das toch ongelooflijk? Gisteren las ik in een bericht dat die kids nooit meer terugkomen. Waar zijn die kinderen dan heen? Naar pleeggezinnen? Instellingen? Waar zijn die kinderen?

Waarom ik hierop kom? Der is gisteren een jongetje overleden in een put in Vietnam. Het zijn ook altijd jongens hè. Wereldwijd werd er aandacht aan de knul besteed. Jongetjes in putten en schachten doen het goed in het nieuws, mensen smullen ervan. Krijgen we hem of haar er op tijd uit? Stoere reddingswerkers worden geïnterviewd, huilende ouders krijgen hun 5 seconds en de lokale burgemeester laat zijn licht over de zaak schijnen. Heel het dorp, het land, de wereld is ermee bezig! Weddenschappen worden afgesloten, kut hij is, na 4 dagen, al dood.

TWEEDUIZEND kinderen, meisjes en jongens, zaten of zitten in ons landje, al jaren, diep in de put. Zaten omdat ik ervan uitga dat de meeste dood zijn. Zouden er nog mensen aan het graven zijn naar deze kinderen? Waarom lees ik geen interviews met de ouders? De burgemeester of premier over het reddingsplan? Waar zijn de lijkjes van deze kids?

Opdat ik niet vergeet, daar schrijf ik deze stukkies voor. Dit mag nooit vergeten worden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *