Categorieën
Niet gecategoriseerd

11 november 2022, ff wat anders op deze goedevandaag.

Tis vrijdag, waarom niet? Ik ben de afgelopen jaren veel met taal bezig. Kheb al menig woord aangepast in mijn stukkies zodat tie beter past. Ik weet dat mijn Nederlands niet foutloos is, nooit geweest. Nederlands was niet mijn beste vak, maar ik kreeg wel altijd een voldoende. Dat kwam door mijn tomeloze fantasie. Ik schreef, vroeger al, leuke stukkies al klopte er grammaticaal geen klote van.

Nu ik veel typ let ik meer op de woorden. Het gebeurt regelmatig dat ik een woord ff moet googelen om de goede schrijfwijze te vinden. Maar er vallen mij meer dingen op, zo heb ik al eens geschreven over history, ‘His’tory. Tis niet your story maar his story. Ik kreeg meteen een reactie van een taalkundige met een verhandeling over waar history vandaan komt en dat mijn verhaal niet klopte, maar ik vind het interessant.

Zo heb ik dat bv ook met goede’morgen’, waarom is dat niet goeden’ochtend’ of goede’vandaag’? Een ochtend is geen morgen want morgen is niet vandaag! Hoe komt het dat wij, als we iemand goedemorgen wensen, ze vandaag helemaal niets wensen? Das toch gek? Je wenst iemand iets goeds maar niet nu, niet op dit moment, niet vandaag maar morgen. En de volgende dag doe je dat weer. Das niet alleen gek, das eigenlijk crimineel.

Want iets wensen is heel krachtig. Ons brein is in staat anderen te beïnvloeden via het uitzenden van de juiste wensen. We zijn ons daar alleen helemaal niet meer van bewust. Heeft iemand wel eens gehoord van de nocebo-effect? Dat bestaat echt! Das het tegenovergestelde van het placebo-effect. Is mij nooit verteld maar het is officiële wetenschap. Via negatieve gedachten kan je ziek worden, kan je je omgeving beïnvloeden. Het Nocebo-effect. Daarom zeg ik vanaf vandaag nooit meer goede morgen.

10 minuten college van Dr. Bruce Lipton over hoe onze cellen werken, En het Nocebo-effect.

https://youtu.be/_Ct5jUSOogk

https://youtu.be/_Ct5jUSOogk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: