Categorieën
Niet gecategoriseerd

2 november 2022, in Engeland kunnen studenten colleges volgen over wat vrije meningsuiting is.

We schijnen vergeten te zijn wat dat is. In het Engels noem je het ‘free speech’, persoonlijk vind ik dat een mindere uitdrukking dan ‘vrije meningsuiting’. Een mening gaat verder dan een speech, is mijn gevoel, maar ik kan het fout hebben.

Er zijn nu dus professoren die les geven in het hebben van een eigen mening. Das toch wel triest niet? Dat ouders hun kinderen niet hebben geleerd wat een eigen mening is. Vreemd is het niet, een ouder is veel te druk met werken en laat het opvoeden van de kids over aan professionals die hebben geleerd hoe je kinderen op moet voeden. Jonge net afgestudeerde professionals zonder eigen mening. Want als je een eigen mening hebt haal je het einde van de school niet. Daarom gaan ze er nu les in geven, zodat die mening nooit een eigen mening wordt.

Er zijn niet veel landen meer waar vrije meningsuiting wordt gewaardeerd. Nu ik erover nadenk, waarschijnlijk geen 1. Mijn meningen over bv de vaccins, de oorlog in de Oekraïne of rutte worden niet gewaardeerd door MSM. Vandaar dat ze me in 2020 gecanceld hebben, en ik in 2021 een nachie in de cel mocht doorbrengen. Dat doe je als beschaafd land als de mening van iemand je niet bevalt. Opsluiten, voor langere tijd, kan ook maar zover zijn we hier nog niet. Al bereid ik me daar al wel op voor. Volgens mijn mening zitten we er niet ver vandaan.

Een eigen mening? De meeste mensen hebben helemaal de ballen niet om er een eigen mening op na te houden. Een eigen mening betekent namelijk dat je ergens voor moet staan. Bereid bent er offers voor te brengen. Hahahaha, offers brengen, wat een grap. Oooo we gaan onze kinderen wel sturen, met mitrailleurs en kanonnen om de kinderen van een ander kapot te maken, daar zijn we goed in. Al eeuwen. Maar dat doen we niet vanwege onze eigen mening, das puur uit zelfbehoud.

Netanyahu gaat winnen in Israël, dat gaat de stabiliteit in het Midden-Oosten vast versterken, In Iran staan alle seinen op rood. Amerika is zich aan het voorbereiden om Haïti binnen te vallen na de mid-terms. China doet hetzelfde maar dan voor Taiwan. Turkije en Griekenland staan op gespannen voet en in Brazilië gaat het feest nu pas echt beginnen. En dan hebben we Kim natuurlijk nog, die voelt zich volledig buitengesloten, zijn mening wordt niet gewaardeerd.

Naast de oorlog in Oekraïne staat ons nog wat te wachten de aankomende maanden. Daar helpt geen eigen mening tegen. Alleen niet meer meedoen zorgt ervoor dat de kinderen niet naar oorlogsgebieden worden gestuurd, dat de afbraak van ons prachtige land niet verder doorzet. Daarvoor zullen we hier, hier in dit landje op moeten staan. ‘Leaver dea as slaef’ mooi Fryslan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *