Categorieën
Niet gecategoriseerd

2 oktober 2022, weten jullie waarom de Bank of England afgelopen vrijdag moest besluiten om geld bij te gaan drukken?

Omdat de pensioenfondsen in elkaar aan het donderen waren. Indien de BoE geen geld in de economie was gaan pompen zouden, al die bejaarden, die zo hard hebben gewerkt voor hun pensioen deze, vanaf deze week, niet meer ontvangen. Daarom gaat men de schuld die op de schouders van de jongeren ligt nog wat verhogen.

Ruim 20% van de Nederlandse bevolking is bejaard. Leeft van een pensioen. Dat zijn ongeveer 3,5 miljoen mensen. Das Veul! Alleen al aan AOW is dat een immens bedrag per maand. Dat pensioengeld, wat al deze mensen tijdens hun werkzame leven hebben gespaard, is er niet meer. Dat geld is door die pensioenfondsen belegd in bv de Nordstream pijpleidingen of een ander riskant project ergens op deze aardkloot. De spooksteden in China waren tot een paar jaar geleden nog erg populair, nu draait alles om de energietransitie. Ipv goed op de centjes te passen wordt het geld gebruikt voor politieke doeleinden, maar weet je wat het erge is? Althans wat ik het ergste vind? Het dondert de meeste bejaarden geen fuck.

‘Het zal mijn tijd wel duren.’ ‘Nu moet de jeugd het maar gaan doen, wij hebben er hard voor gewerkt.’ ‘Dat maak ik toch niet meer mee.’ Is wat je vooral terugkrijgt als je erover praat. Nou reken er maar op van wel! Jullie gaan dit ontzettend meemaken. Alles wat er is opgebouwd dondert voor jullie ogen in elkaar.

Japan is afgelopen vrijdag ook gestart met het bijdrukken van geld, net als China btw. Daarnaast verkopen ze als gekken hun Amerikaanse obligaties om die van hun eigen land op te kunnen kopen. Tis allemaal BS, ik hoop dat jullie dat begrijpen, maar in onze reële economie betekent dat dat de inflatie nog veel hoger zal oplopen. De ecb is tot nu toe nog niet gestopt met het bijdrukken van eurootjes, dat doen ze al ruim 2,5 jaar. Nu vooral om de schulden van Italië, Griekenland en Portugal op te kopen maar wat maakt het uit. Nog meer geld wordt in de nu al oververhitte economieën gepompt, 17.1% inflatie? Das nog niets…

Morgen wordt leuk op de beurs! Op zich zouden ze in elkaar moeten storten maar doordat al die centrale banken weer geld bij gaan drukken zouden beleggers nog wel eens blij kunnen zijn. Dat geld gaat tenslotte linea recta hun broekzakken in. We gaan het zien! Beware of Red Oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: